Politika

Orbánék rettegnek, nem mernek a napra menni!

MTI Fotó: Varga György

Orbán és családja, stróman körei rettegnek attól, hogy kiderüljön mennyit is loptak el az elmúlt években az európai fejlesztési pénzekből. A Fidesz hű pártkatonákból álló gépezete pedig nem kérdez, csak védi a főnök és haverjainak a hátsó felét, elvégre nekik köszönheti a milliós parlamenti fizetést, és a lehulló morzsákat. Ezért is követnek el mindent, hogy ne kelljen csatlakozni az Európai Ügyészséghez, mindenféle mondvacsinált okból. Az egyik például, hogy csökkenne Magyarország önrendelkezési joga, de közben elfelejtik mondani, hogy az európai ügyészek egyébként magyar jogászok lennének, akik szervezetileg nem a Legfőbb Ügyészség kötelékébe tartoznának, így Budapestről nem utasíthatnák őket, és csak az EU-források rovására elkövetett bűncselekmények üldözésére lenne jogosítványuk. Tehát, nem hazánk szuverenitása szenvedne csorbát, hanem a közösségnek lenne nagyobb kontrollja a pénzek szabályszerű elköltése felett.






 

Tegnap a parlament európai ügyek bizottságában két javaslat is szerepelt, amelyek kötelezték volna a kormányt az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz. A jobbik és az MSZP-Párbeszéd javaslata tartalmilag megegyezett, ám a fideszes többség leszavazta azokat, a  kormánypártok még tárgysorozatba sem  vették a két indítványt, vagyis tárgyalni sem kívánnak azokról. „Az uniós költségvetést károsító bűncselekmények üldözése jelenleg a tagállamok kizárólagos hatáskörébe tartozik, ezen a téren nem létezik uniós hatóság, de a tapasztalat szerint az illetékes nemzeti hatóságok nem mindig végeznek nyomozást és nem mindig emelnek vádat” – írja a baloldali javaslat, amivel nem lehet vitatkozni, ha az OLAF jelentésere gondolunk, vagy a csodával határos Mészáros gazdagodásra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top