Politika

Rendkívüli bizottsági üléssel akadályozta meg a Fidesz, hogy az ellenzék szabotálja a rabszolgatörvény megszavazását

168ora.hu

2925 módosító javaslat benyújtásával akarta volna megakadályozni az ellenzék, hogy a Parlament megszavazhassa a rabszolgatörvény néven elhíresült módosítást, a Fidesz azonban villámgyorsan lépett.

Harangozó Tamás szocialista politikus beszámolója szerint 12.42-kor sms-ben összehívták az Igazságügyi bizottság ülését, hogy ott döntsenek arról, az ellenzéki javaslatokról nem egyesével, hanem egy szavazással döntsenek. Ezt pedig gyorsan meg is szavazták

– írja a hvg.hu.

 






Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője hétfőn jelentette be, hogy az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez – közérdekből, kiemelten nemzetstratégiai célból – csaknem 3000 módosító indítványt nyújtanak be ellenzékiek közösen, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek. Azt szeretnék elérni, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a rabszolgatörvény, azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat.

– Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell

– mondta. Az MSZP-s Harangozó Tamás azt mondta, Kövér László házelnök eseti ügyrendi állásfoglalással fordult az Igazságügyi bizottsághoz, Tóth Bertalan szerint alkotmányellenesen hoztak döntést a bizottsági ülésen. Az ellenzék elé más akadályokat is gördített a Fidesz, Kövér László házelnök ugyanis felsorakoztatta az őröket a parlamenti ülésteremnél

 

A Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselő által benyújtott módosítás évi 400 órára emelné meg az elrendelhető túlórák számát, valamint tolná ki 3 évre az elszámolás idejét. Ez azt jelenti, hogy a munkáltatók gyakorlatilag bevezethetik a heti hat napos munkaidőt, a többletmunkáért járó pénzzel viszont csak háromévente kell elszámolni. A módosítás ellen a szakszervezetek is tiltakoznak, a szombati tüntetés után országszerte kezdeményeznek akciókat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top