Politika

Már az Európa Tanácsnak is sok, hogy szétverik a bírói hatalmat, be is találták Ádert

Forrás: hungarytoday.hu

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa felszólította a nemzet kesztyűbábját, hogy küldje vissza a törvényt.






 

Áder Jánoshoz fordult az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatovic a fideszes pártbíróságokról szóló törvény “megszavazása” miatt. (Ha egyáltalán nevezhető megszavazásnak az, hogy ellenzéki jegyző és a szavazáshoz kötelező képviselői kártya nélkül, csalással verték át a törvényt a parlamenten – a szerk.)

Mint fogalmazott,

KOMOLY KÉRDÉSEKET FELVET AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS FÜGGETLENSÉGÉVEL KAPCSOLATBAN, HA AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER DÖNTHET A KÜLÖNBÍRÁK SZEMÉLYÉRŐL.

 

Fel is szólította emiatt a köztársasági elnököt, hogy küldje vissza aláírás nélkül a törvényt a parlamentnek. Persze Ádert ismerve előbb tudjuk elképzelni róla, hogy a jogállam védelmezése helyett inkább pecázik egyet, de a remény hal meg utoljára, bízzunk benne, hogy az utolsó szöget még ő sem hajlandó beverni a jogállam koporsójába.

 

Mijatovic egyben közölte: sajnálatos, hogy a kormány nem várta meg a Velencei Bizottság állásfoglalását az ügyben, és hogy “korlátozottan” (lefordítjuk: sehogyan sem) folytatott konzultációt a kérdésről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top