Politika

Most már az ellenzéki médiumokat sem kíméli Volner, de ezt nem hagytuk szó nélkül

Pestibulvar.hu

A tüntetők és az ellenzéki politikusok után már a kormányfüggetlen médiumokat sem kíméli a politikus.






 

Válaszolt a 444 néhány kérdésére Volner János, a Jobbik exképviselője. A portál azt próbálta kitudakolni a politikustól, hogy szerinte mi a magyarázat arra, hogy a korábban általa is fideszes szennymédiának nevezett kormánypárti médiumok több éves szünet után kinyitották előtte ajtajaikat.

 

Összegzésében a 444 megemlítette, hogy nem csak Volner részéről volt antagonisztikus a viszony, de a kormánysajtó is előszeretettel esett neki a képviselőnek, egy alkalommal még a bokorba is követték őt, hogy potenciális hűtlenséggel vádolhassák. Volnert nem hozta zavarba a kérdés: szerinte egyenlőségjel tehető a kormánypárti és az ellenzéki médiumok közé, az egyik 19, a másik egy híján 20. A 444, hvg.hu, Index és társai szerinte ugyanolyan propagandamédiumok, mint az Origo, a 888 vagy a Ripost, ők is a befektetőik politikai befolyásolásra tett kísérleteinek a megrendelését teljesítik.

Volner elmondta: a politikai újságírók közös jellemzője, hogy a másik oldal függetlenségét támadják, miközben magukat függetlennek próbálják beállítani. Arra a kérdésre, hogy nem gondolja-e úgy, hogy a fideszes orgánumoknak csupán azért lett újonnan a kiskedvence, mert kihasználják, hogy szavaival lejáratja az ellenzéket (az ellenzék ellenzékét játszva), Volner nem vászolt egyértelműen, a kormánypárti direktívának megfelelően arról kezdett beszélni, hogy

AZ LMP ÉS A JOBBIK KORÁBBI ELVEIT ELÁRULVA ÖSSZEBÚTOROZOTT GYURCSÁNNYAL ÉS A SZOCIKKAL.

 






A képviselő szerint a közmédia helyzete sem rosszabb most, mint 2010 előtt volt, szerinte a hatalom arra mindig a politikai versenyelőnyt biztosító zsákmányként tekintett.

Talán reagálni sem lenne érdemes arra az elképesztő mennyiségű csőlátású marhaságra, amiket Volner összehord, de mégiscsak egy közszereplőről beszélünk, akinek ráadásul egyre nagyobb megjelenési felületet biztosít a fideszes propagandasajtó, szóval úgy érezzük, muszáj. Abban igaza van Volnernek, hogy a közmédiát a rendszerváltás óta minden aktuális hatalom megpróbálta a maga szája ízére hangszerelni, de talán mégsem túlzás ég és földszerű különbségről beszélni, ha figyelembe veszünk két egyszerű tényt. A 2006-os székházostrom idején független elemzőket, és a két akkori nagy párt, a Fidesz és az MSZP éppen élőben vitázó szereplőit kellett kimenekíteni az épületből, 2018-ban pedig ott tartottunk, hogy

A BBC ELŐBB SZÁMOLT BE AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐK MTVA-BELI MEGVERETÉSÉRŐL, MINT MAGA AZ ÜGYBEN VASTAGON ÉRINTETT KÖZTÉVÉ.

 

Azt pedig, hogy mi számít függetlennek és nem függetlennek, nem az dönti el, hogy melyik médium mennyire próbál értéksemleges alapon megszólalni egy adott üggyel kapcsolatban, hanem az, hogy mennyire képes ezt a hatalom befolyásától mentesen megtenni. A 444, hvg.hu, Index, 24.hu vagy akár mi sosem állítottuk magunkról, hogy világnézetileg semleges alapon, a klasszikus értelemben vett pártatlanság szemszögéből számolunk be a hírekről. De a kormánysajtóval ellentétben mi elmondhatjuk magunkról, hogy nem a hatalom által diktált és tollba mondott üzeneteket közvetítjük, hanem azt mondjuk, amit az eszünk és a szívünk diktál. Ha Volner képtelen látni ezt a különbséget, akkor vagy túl ostoba ahhoz, hogy felmérje,






VAGY TUDATOSAN AZON DOLGOZIK, HOGY RELATIVIZÁLJA A PROPAGANDASAJTÓ ÉS A HATALOMFÜGGETLEN MÉDIA KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉGEKET.

 

Az olvasóra bízzuk, hogy eldöntse, melyiket érzi rosszabbnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top