Politika

Náci karlendítéssel ábrázolták Orbán Viktort egy szlovén lap címoldalán

Úgy rajzolták meg, mintha a szlovén szélsőjobboldali vezetőkkel vonulna be.






 
Erőteljes véleményt kifejező karikatúrát tett közzé a Mladina című szlovén lap.

A címlapon Orbán Viktort ugyanis karlendítéssel ábrázolják, és úgy, mintha náci vezérként vonulna be Szlovéniába, a helyi szélsőjobb vezérei, az SDS vezetősége pedig ott van mellette.

“A címlapon középen Milan Zver az SDS EP képviselője jelenik meg, aki számtalanszor kiállt Orbán és a Fidesz mellett, jobbra pedig Janez Janša tűnik fel: az SDS elnöke, Orbán barátja” – írja a hvg.hu.

A szlovén lap azt írja, hogy Orbán Viktor “lezüllesztette a demokratikus intézményeket” (többek közt a bíróságokat, a médiát), mindeközben mégis a legerősebb európai párt támogatását élvezte. A lap megjegyzi azt is, hogy Angela Merkel sem lépett fel az “Orbán-rezsim” ellen.

 

 






 

Orbán Viktor és a Fidesz számos kritikát kapott, amióta az Európai Néppárt óriási többséggel megszavazta a Fidesz tagságának felfüggesztését a közgyűlésen. A felfüggesztés a Fidesz számára azzal jár, hogy képviselői nem vehetnek részt egyetlen ülésen sem, nem szavazhatnak és nem tehetnek javaslatot jelöltekre a különböző tisztségekre.

Világszerte téma volt a Fidesz felfüggesztése a sajtóban és a közösségi oldalakon – többek közt a BBC, az Economist és a New York Times is beszámolt a március 20-i döntésről, és fontos pozíciót betöltő politikusok is kommentálták a hírt.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top