Politika

Semjén Zsolt szerint a magyar identitás része az iszlám elleni védekezés

magyarnarancs.hu

Az egyház meg nem egy emberbaráti egyesület.


Húsvét alkalmából kérdezte a Hír TV Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest arról, mi jut eszébe kereszténydemokrataként Ferenc pápa húsvéti üzenetéről. A KDNP elnöke meg hát, mit volt, mit tenni, őszintén elmondta, amit gondol.

 

Semjén komoly fejtegetésbe kezdett, mely szerint az egyházra leselkedő legnagyobb veszély az, ha alkalmazkodni akar olyan ideológiákhoz, amelyek időlegesek. Szabadkőművességet, liberálisokat vagy épp baloldali eszméket emlegetett.

 

Majd a miniszterelnök-helyettes a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte, hogy a magyar és az európai identitásnak is része az iszlám elleni védekezés. Semjén Zsolt úgy véli, azok az országok, amelyek évszázadokon át húzták a gyarmatok hasznát, most nyögik a következményét. Ők már elvesztek, de a kelet-közép-európai országok még dönthetnek arról, behódolnak-e a muszlim hódításnak.


 

Semjén szerint a nyugati országok esetében már csak egyetlen kérdés van: hogyan lehet együtt élni az iszlámmal.

Ugyanakkor úgy látja, a magyarok, a kelet-közép-európai országokkal egyetemben még eldönthetik arról, akarnak-e együtt élni az iszlámmal.

Szerinte bizonyos egyháziak, beleértve a keresztényeket és a kereszténypolitikai erők egy részét is, úgy viselkednek, mintha egy szakszervezet vagy egy környezetvédő mozgalom lennének vagy mint egy filantróp emberbaráti egyesület.

“Az egyház azonban nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja” – hangsúlyozta Semjén.

A kereszténydemokrata politikus számára Ferenc pápa szavai, miszerint az „alázat nem jelenti a valóság megtagadását” azt jelentik, hogy „hűségesnek kell lennünk, az igazi keresztény örökséghez”.

 

Ki kell állni a család, a házasság, a megfogant élet joga mellett is – emelte ki Semjén Zsolt.

A KDNP-s politikus okfejtése szerint az iszlám két részre osztja a világot. Az egyik a dar al-islam, azaz az iszlámnak már behódolt terület, és a dar al-harb, amely a dzsihád vagyis a háború földje.

 


“Mi most a háború földjén vagyunk” – jegyezte meg Semjén.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top