Politika

Már tolmáccsal járnak át Ukrajnából a “magyar nyugdíjasok” kórházba

nyugatifeny.hu

Gyakran egy szót sem tudnak magyarul.






Egyre feszültebb a helyzet Kisvárdán, a határ túloldaláról mind többen jönnek át orvosi kezelésre. A Népszava cikke szerint a helyi kórházban minden hatodik, hetedik beteg ukrán-magyar kettős állampolgár lehet, egy részük ráadásul egy szót sem beszél magyarul.

 

A helyiek arról beszélnek, hogy egyre tovább tart kivárniuk a sorukat, mert „protekciós” ukránok soron kívül bemennek a helyiek előtt. Szavai szerint a módosabbak jönnek át,

nagy terepjárókkal, jól öltözötten, sok pénzzel, magas jattal.

 

A lap megszólaltatott olyan nőt is, aki két ukránul beszélő idős nőt kísért. Elmondta, tolmácsol a határon túlról érkezetteknek, ők többségében magyar nyugdíjat kapnak és be vannak jelentve egy ismerősükhöz, vagyis jogosultak az egészségügyi ellátásra.






 

Arról is beszámolt, hogy akad, aki csak kettős állampolgár és megfizeti a havi 7500 forintos TB-t és így szintén ellátják. Ők is Magyarországra járnak át, mert

az ukrán ellátásnál fényévekkel jobb az itteni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top