Politika

Felháborító indokot adott az államtitkárság, hogy miért nem érdekli őket a diákok tiltakozása

MTI Fotó: Kovács Tamás

Tüntető diákok százai mentek el tegnap a Kossuth térre, hogy tiltakozzanak a kormány felsőoktatásra vonatkozó legújabb intézkedése ellen. A kormányhatározat szerint 2020-tól rendelkeznie kell egy nyelvvizsgával azoknak a diákoknak, akik a felsőoktatásba jelentkeznek – közölte a 444.hu.






 

A felszólalók között volt Ercse Krisztina oktatáskutató is, aki azt mondta:

“NINCSEN MEGFELELŐ TANKÖNYV, NINCSEN STRATÉGIA, NINCSEN KIDOLGOZOTT ÉS ELFOGADOTT MÓDSZERTAN, NINCSEN MEGFELELŐ NYELVTANÁR-KÉPZÉS. EZZEL AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA IS TISZTÁBAN VAN, MÉGIS KITARTANAK A NYELVVIZSGA-TÖRVÉNY MELLETT”.

 

A diákok tüntetését megelőzően, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága közölte, hogy a megmozdulása mögött a “Soros-hálózat” áll, és ez csak az ellenzék kampányakciója.

A tárca közleménye szerint: négy héttel az európai parlamenti választás előtt a “Soros-szervezetek, Gyurcsányék és a többi ellenzéki párt” ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat. Hozzátették, hogy a nyelvvizsgához kötött felvételiről szóló döntést 2014 óta ismerik az iskolák, a pedagógusok, a szülők és a diákok, bevezetését tehát több mint hat év felkészülés előzi meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top