Politika

Civilek buktatták le a vetélkedőnek álcázott agymosást – nem hagyták a gyerekeket

Forrás: Művelődési Központ Nagykáta Facebook oldala

A 12 és a 24 órás vetélkedőknek már hagyományuk van Nagykátán. Több mint egy évtizede gyűlnek össze évente egy vagy két alkalommal kicsik és nagyok, hogy játékos, szórakoztató rejtvényekkel, ügyességi és gyorsasági feladatokkal mérjék össze tudásukat 4 csapatban (a Váci Mihály Általános Iskola, a civil szervezetek, az Ipari Szakközépiskola, valamint a Művelődési Központ saját csapata).






 

A rendezvény nem korhatáros, bárki csatlakozhat a csapatok egyikéhez, a játék során a gyermekek közösségben vannak, a pedagógusok felügyelnek rájuk, ezért a szülők szívesen engedik el akár egész napra őket, hogy jól érezhessék magukat. A 12 óra alatt változatos, sokfajta képességet igénybe vevő kihívásokat kaptak a csapattagok: gyorsaságot, kézügyességet, állóképességet, kreativitást és logikát kellett bevetni, ha jól akartak teljesíteni,  és bár nincs előzetes tájékoztatás a pontos feladatokról, de a játék elvileg független, minden politikától mentes.

 

Most azonban olyan feladatokkal is találkoztak a résztvevők, amelyeknek inkább valami kormánypropaganda kiadványban lett volna a helye. A gyerekekkel zsúfolt teremben a következő feladatot adták fel:

KÉSZÜLJÖN INTERJÚ EGY MIGRÁNSSAL, AKI MAGYARÁZZA MEG, MIÉRT IS AKAR Ő MAGYARORSZÁGRA JÖNNI, ÉS MIÉRT JÓ NEKI, HA LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYT VÁSÁROL.

 

A civilek csapatának egy tagja állt fel és emelt szót a feladvány ellen, melyet végül a zsűri 3-1 arányban törölte a kérdést. Az egyetlen, aki megtartotta volna, Kármán Tibor, korábbi önkormányzati képviselő volt, aki azt mondta az ő értékrendjébe ez belefér, hogy a gyerekek migránsok bőrébe bújjanak, számára ez nem korhatáros kérdés.






 

Ízelítőül még mutatunk feladatokat, hogy mindenki érezhesse a NER posványszagú nyomulását:

  • interjút kellett készíteni a MÁV szóvivőjével, hogy magyarázza el: miért jó, hogy a tavalyi évben összesen 4 évnek megfelelő időt késtek a vonatok az országban?
  • egy ismert, tetszés szerint választott politikus bőrébe kellett bújni, és az ő stílusában előadni egy Európai Uniós locsolóverset
  • Mészáros Lőrinc és Mark Zuckerberg szerepébe kellett bújni, ahol Lőrincnek meg kellett győznie Zuckerberget, miért ő a sikeresebb az üzleti életben.

 






A vetélkedőre a Helló Káta hívta fel a figyelmünket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top