Politika

Megalázó vereséget szenvedett Orbán – páros lábbal hajítják ki Brüsszelből

Pestibulvar.hu

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje is reagált végül a kormányfő szavaira.






 

Mint tegnap megírtuk, végleg eldőlni látszik Orbán Viktor és Manfred Weber csatája, miután a magyar kormányfő tegnap egy sajtótájékoztatón látványosan szakított a német politikussal.

 






Mint mondta, alkalmatlannak tartja az összes csúcsjelöltet, de Webert már csak azért sem hajlandó támogatni, mert hogy a csúcsjelölt szerinte korábban azt mondta, hogy nem tart igényt “a magyarok” szavazatára.

Persze ez hazugság, egy március végi interjújában Weber azt mondta, hogy

A FIDESZ SZAVAZATAIRA NEM TART IGÉNYT,

abban meg talán egyetérthetünk továbbra is, hogy Orbán és a Fidesz nem egyenlő a magyarsággal, annak maximum is csak egy része szavazott rájuk, de még ez sem jelenti azt, hogy egyenlőek lennének velük. Nyilatkozata óta több reakció is érkezett a Néppárt részéről, melyekben egységes volt, hogy az EPP szemlátomást gyakorlatilag csak megvonta a vállát Orbán olcsó zsarolgatására.

 






Most azonban végre Weber is reagált, aki kerek-perec kijelentette, hogy

SAJNÁLJA, HOGY MAGYARORSZÁG ROSSZ IRÁNYBA TART ORBÁN VIKTORRAL,

szerinte a Fidesz tagságának felfüggesztése is erről szólt, hogy a Néppárt részéről kifejezzék ez irányú véleményüket.

„AKIK MÁR NEM HISZNEK AZ ÉRTÉKEINKBEN, AZOKNAK KI KELL LÉPNIÜK A PÁRTCSALÁDBÓL. MINDENKINEK EL KELL DÖNTENIE, HOGY SAJÁT MEGGYŐZŐDÉSE ALAPJÁN MEGY, VAGY MARAD”

– fogalmazott Weber, végleg egyértelművé téve, hogy a választás után a Fidesznek nagy valószínűséggel két évtized után új pártszövetséget kell keresnie magának.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top