Politika

Kiderült! Így alázta meg Orbánt négyszemközt a Fehér Házban Trump!

Fotó: Mandel Ngan / AFP

Végre kiderült hát, miért ment Orbán a Fehér Házba, Trumphoz.




 

Nem volt ez dicsőséges látogatás, sőt. Inkább

MEGALÁZÓ POFONÉRT MENT ODA A MAGYAR KORMÁNYFŐ.

 

A találkozó igazi célja ugyanis az volt, hogy az amerikai elnök utasítsa Orbánt, hogy a Budapestre tervezett NBB nevű orosz bank – ami valójában egy orosz kémközpont lesz az EU-n belül – nem kaphat diplomáciai mentességet.

Hiába no, van az a fideszes pofátlanság, ami már az amerikaiak szemét is csípi.

Pedig olyan szépen megígérte ezt Orbán Putyinnak. Budapestre telepítik ezt a kicsike kis bankot, aminek aztán mindenfajta mentességet adnak a magyar törvények alól. A bank minden tulajdona mentesült volna bármiféle korlátozás, szabályozás, ellenőrzés és moratórium alól, a rendőrök is csak akkor mehettek volna be oda, ha a bank hívja őket. Egy szó mint száz, remek bázisa lett volna ez az EU-n belül az orosz hírszerzőknek úgy, hogy a magyar állam garantálja az érinthetetlenségüket.




 

Erre rágott be az USA, de nagyon. Hisz a Fidesznek ez a lépése nekik is fájt volna. Nem akarták, hogy az orosz kémek ilyen előnyre tegyenek szert velük szemben ebben a térségben.

Sokan nem értették, hogy jött össze ilyen hamar, szinte egyik pillanatról a másikra az Orbán-Trump találkozó. Pedig a megoldás itt volt a szemünk előtt. Az NBB ugyanis várhatóan június végén települ Budapestre, addig kellett az amerikaiaknak lépniük. Trump tehát füttyentett, Orbánnak pedig mennie kellett a Fehér Házba, hogy a küszöbre állítsák.

 

Annyi engedményt kapott csak, hogy itthon úgy adhassa el az egész találkozót, mintha az egyenrangú felek jó hangulatú megbeszélése lett volna.

A valóság azonban hamar leleplezte Orbánék hazugságát. David B. Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete néhány napja azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy Orbánék mégsem adnak diplomáciai mentességet az NBB nevű orosz banknak. Egészen pontosan ezt mondta: „biztosította a kormány, hogy bizonyos mentesség, ami a bankot illeti, nem lesz úgy, vannak különböző elvárások e tekintetben és ezek meg fognak valósulni, nem lesz diplomáciai mentességük”.

 

Vagyis Orbán csak azért volt Washingtonban Trumpnál, hogy becsicskuljon. Kérdés persze, hogy ezt mivel magyarázza meg Putyinnak.




Hiába no, ilyen az, amikor egy egér betéved az elefántok báljára…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top