Politika

Kiderült Orbán titka: Ezért szavaztak rá a szegény településeken élők!

Pestibulvar.hu

Sikeresen lezárult az Európai Parlamenti választás, mely idehaza kisebb-nagyobb meglepetéseket azért okozott. Az előrejelzéseknek megfelelően a Fidesz-KDNP szerezte meg a mandátumok több mint felét, így 13 képviselőt küldhet az EP-be a kormánypárti koalíció, míg nagy meglepetésre második helyre a DK zárkózott fel, ők 4 képviselőt tudnak kiküldeni. A másik nagy meglepetést a Momentum okozta, akik 2 képviselői mandátummal a harmadik legsikeresebb pártnak bizonyult ezen a választáson.




 

Természetesen a következő magyarországi országgyűlési választásokig még sok minden változhat, és talán még aktívabb részvételre lehet majd számítani mint az EP-választáson, így ezekből a mostani eredményekből messzemenő következtetést nem lehet levonni, talán annyit, hogy az ellenzéki pártok nem tudták egységesen mozgósítani szavazótáborukat, ellenben a kormánypárt most is sikerrel vette az akadályt, mozgósította a vidéken élőket és szállította a kettős állampolgárokat.

 

De nézzük, mi a Fidesz sikere, mitől olyan népszerű egyes településeken, ahol a felmérések szerint bár a legszegényebb réteg él, mégis majdnem 100 százalékos támogatottsága van a kormánykoalíciónak.

444.hu videóriportjából egyértelműen kiderül, hogy mi a Fidesz titka. Az egy főre jutó személyi jövedelemadó-alap alapján, a 10 legszegényebb település választási eredményei kimutatták, hogy átlagosan 93,5 százalékos a Fidesz támogatottsága.




 

Annak ellenére, hogy a kormánypárt elmúlt 9 éve alatt nem sikerült felzárkóztatni a legszegényebb településeket, és a legszegényebb jövedelmi tized részesült legkevésbé a támogatásokból és reformokból,

A FIDESZNEK MÉGIS SIKERÜLT ELÉRNIE A MÉDIA URALMÁVAL, MIGRÁNSINVÁZIÓVAL VALÓ IJESZTGETÉSSEL ÉS A KÖZMUNKA-PROGRAMRA VALÓ RÁSZORULTSÁGNAK KÖSZÖNHETŐEN, HOGY AZ ITT ÉLŐ EMBEREK A KORMÁNYPÁRTOT ERŐSÍTSÉK.

 

Ráadásul a média hatalmas szerepet játszik ebben, mivel a szegényebb réteg így nem is ismerhet meg más alternatívát, csak a Fideszt.

 

Így talán már nem is akkora meglepetés, hogy volt olyan település is, ahol a szavazók 100 százaléka rájuk szavazott:

Pálmajor: 100% ( 370 lakos/ 33,8% részvétel);
Fáj: 96,8% (457 lakos/46,4% részvétel);
Tornanádaska: 97,2% (759 lakos/65,6% részvétel);
Csenyéte: 100% (530 lakos/22,3% részvétel);
Felsőregmec: 94,6% (364 lakos/29,4% részvétel);
Pusztaradvány: 87,8% (228 lakos/28,8% részvétel);
Lúzsok: 85,7% (239 lakos/26,3% részvétel);
Piskó: 100% (263 lakos/61,6% részvétel);
Lak: 86,3% (681 lakos/54,7% részvétel);
Siklósnagyfalu: 86,3% (466 lakos/25,8%)




 

Az EP-választás előtt került napvilágra az a felvétel, melyen az osztrák Heinz-Christian Strache, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt elnöke egy orosz oligarchának vélt nőnek arról mesét, hasonló médiabirodalom kiépítésében gondolkozik, mint amilyet Orbán is kialakított Magyarországon. A videó felbukkanása után Strache és kormányának több tagja is lemondott, majd Sebastian Kurz osztrák kancellár előrehozott választásokat írt ki.

 

Így ha azt nézzük, milyen túlerőben zajlott ez a választás, mind anyagi forrást tekintve, mind a médiában való érvényesülést, talán még nagyobb sikernek könyvelhető el az ellenzéki pártok teljesítménye.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top