Politika

Rendkívüli: Macron kivégezte Orbánt, a Fidesz Európa szemétdombjára kerül

Pestibulvar.hu

Ha voltak még afelől kétségek, hogy a Fidesz vajon folytathatja-e szégyentelen pályafutását az Európai Néppártban, a mai naptól már nem lesznek.




“SEMMILYEN SZÖVETSÉG NEM ELKÉPZELHETŐ A NÉPPÁRTTAL ADDIG, AMÍG KI NEM TESZIK PÁRTCSALÁDJUKBÓL A FIDESZT”

– ezt üzente a francia Köztársaság Lendületben (LREM), Emmanuel Macron francia elnök uniós pártja egy francia rádiónak hétfőn. Ezzel pont kerülhet az elmúlt hónapok nagy találgatásaira, melyek Orbán Viktor uniós karrierjét feszegették.

 

Mióta a Fidesz tagságát felfüggesztették, egyre valószínűbbnek látszott, hogy Orbánék nem folytathatják az EPP-ben, a pártcsalád és a Fidesz azonban kivárta az EP-választások eredményét, hogy biztosabbat mondhassanak. A biztos válasz megérkezni látszik: az Európai Néppárt rosszabbul szerepelt, mint korábban, 7 százalékot veszített a népszerűségéből, ezért már nem lesznek elegek a szocialisták a relatív többség biztosításához, az EPP-nek vagy a zöldekkel vagy a liberálisokkal is szövetkeznie kell.

A liberálisok álláspontja pedig világos:

VAGY MEGY ORBÁN, VAGY NINCS NAGYKOALÍCIÓ.

 




A liberálisok az EPP-hez képest eddigi legerősebb eredményükön vannak túl, rekordnagyságú 109 helyet zsebeltek be vasárnap, ezzel a harmadik legnagyobb frakciót tudják megalakítani az EP-ben. Manfred Webernek bizottsági elnöki posztjához szüksége van a támogatásukra. Nehezen elképzelhető, hogy Weber a Fidesz 13 szavazatáért cserébe kockáztatná 109 (!) szavazat elveszítését, épp ezért a kérdés eldőlni látszik, a Fidesznek minden bizonnyal mennie kell.

 

Weber jobban is teszi, ha Macron kedvében jár, ugyanis egységes elemzői vélekedések szerint az elkövetkező hónapokban/években Macron lehet nem csak az, aki eldönti, hogy ki legyen a következő EB-elnök (ő lesz a “királycsináló”), de Merkel leköszönése miatt Európa új erős embere is.

EGY SZÓ, MINT SZÁZ: ORBÁN VIKTOR MA MEGBUKOTT EURÓPÁBAN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top