Politika

Mindenkire hat az “orbáni átok” : most Putyin került sorra. Komoly átrendeződés jöhet?

Fotó: Ozan Kose /AFP

Nem jó ómen a politikában Orbán Viktorral találkozni, vagy jóban lenni, legalábbis elég fura az a sorozat, amit sokan már “orbáni átoknak” neveznek. E mögött az áll, hogy politikusok sora bukott meg nem sokkal azután, hogy találkozott Orbánnal.




 

Kezdődött az egész 2011. január 23-án Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel, aki fogadta Orbánt, majd két napra rá, 25-én kezdődött az a 18 napos tüntetéssorozat, amely előbb Mubarak lemondásához, majd ő és fiai perbe fogásához vezetett.

 

Még ugyanebben az évben 2011. október végén a brüsszeli EU-csúcson találkozott Orbán és Silvio Berlusconi, az ott készült videóban is látható, hogy Orbán barátságáról és támogatásáról biztosította Berlusconit. Ezután 12 nap múlva kénytelen volt lemondani Berlusconi, miután jelentős számú képviselője átült az ellenzékhez.

2012 márciusában Viktor Janukovics akkori ukrán elnök lett az orbáni átok áldozata. Miután Orbán  a térség stabilizátorának nevezte, nem sokkal utána ő megbukott, Ukrajna pedig a széthullás határára sodródot.

 

2014 márciusában Orbán és Robert Fico szlovák miniszterelnök egy félkész gázvezeték átadásán veregették egymás vállát, ám szlovák kollégájára hamar lecsapott az átka,  három nap múlva,  nagy arányban elvesztette az elnök-választást.




 

Gruevszki sem úszta meg, hiába segítette a pletykák szerint megszökni, ma már az a a kérdés, mikor adják ki ellene a nemzetközi elfogató parancsot.

Strache egy héttel azután bukott meg Ausztriában, magával rántva az egész osztrák kormányt, miután Orbán az osztrák mintát ajánlotta az Európai Uniónak, követendő példának.

 

Amit azonban nem gondolt senki, ha lassan is, de biztosan

PUTYINT IS ELÉRTE AZ ORBÁNI ÁTOK, TÖRTÉNELMI MÉLYSÉGBE ZUHANT A NÉPSZERŰSÉGE.

 

A Kreml megrendelésére készített felmérés szerint 13 éve nem volt Putyin ennyire népszerűtlen, egy mostani választáson ma csak 48 százalékra számíthatna, és Putyin teljesítményében immáron csak 31,7 százaléka bízik az orosz választóknak.




Kérjük írja meg nekünk, hogy Ön szerint ki lesz a legközelebbi áldozata az orbáni átoknak? Trump vagy Salvini?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top