Politika

A Fidesz saját magát is képes szembe köpni – Együtt fognak működni a “sorosista” és “bevándorláspárti” erőkkel

Pestibulvar.hu

Kedd reggel adta hírül több lap is, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az Európai Néppárt újjáalakult frakciójának tevékenységében, valamint, hogy tisztviselői posztokra is pályázhatnak.




A hírt azonban Pedro López de Pablo a Néppárt szóvivője cáfolta.

MINT MONDTA, A MAGYAR KORMÁNYPÁRT EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐI NEM TÖLTHETNEK BE VEZETŐ POZÍCIÓT AZ EURÓPAI NÉPPÁRT FRAKCIÓJÁBAN.

Így Szájer József is elesett vezető pozíciójától, nem indulhatott a fideszes delegációvezető a néppárti frakció alelnöki posztjáért, ráadásul a kormánypárt más kiküldött képviselője sem kap tisztséget.

Pedro López de Pablo hozzátette:




A FRAKCIÓ UGYAN AZOKAT A SZABÁLYOKAT ALKALMAZZA A FIDESSZEL KAPCSOLATBAN, MINT A PÁRTCSALÁD, TEHÁT NEM TÖLTHETNEK BE A MAGYAR KORMÁNYPÁRTI TAGOK SEMMILYEN TISZTSÉGET AZ EPP PARLAMENTI CSOPORTJÁBAN MINDADDIG, AMÍG A TAGSÁGUK FEL VAN FÜGGESZTVE.

A szóvivő azt is közölte, hogy az EPP novemberben fog dönteni a Fidesz további sorsáról a “bölcsek bizottságának” jelentés alapján, valamint a frakcióban is akkor határoznak majd a magyar kormánypárt további sorsáról.

Az index.hu közlése szerint, a Néppárt valószínűleg semmilyen posztra nem javasolja majd a fideszes EP-képviselőket az Európai Parlamentben. Tehát hiába maradhat a legerősebb pártcsalád tagja a Fidesz, lényegében semmi beleszólásuk nem lesz a döntésekbe.

Gulyás Gergely is azt a hírt erősítette meg, hogy továbbra is a Néppárt tagja marad a Fidesz. A Die Weltnek adott interjújában azt mondta:

AZT HISZEM, JOBB OTT NEKÜNK. AZ EURÓPAI NÉPPÁRT SZÁMÁRA IS AZ A JOBB, HA MEGTART MINKET.

Azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kijelentette, hogy a következő európai parlamenti ciklusban lesznek olyan témák, melyekben együtt tudnak majd működni a balközéppel, a zöldekkel és a liberálisokkal, tehát azokkal az erőkkel, amelyekre az EP-kampányban elég gyakran aggatták a fideszesek a “sorosista” és a “bevándorláspárti” jelzőket.




A Fidesz teljes európai megsemmisülésének és meghunyászkodásának egyik legnagyobb bizonyítéka, hogy a fideszes EP-képviselők támogatják, hogy Manfred Weber legyen ismét az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője, amit szerdán meg is fognak szavazni. Korábban Orbán Viktor jelentette ki többször is, hogy Weber alkalmatlan a bizottsági elnökségre, most azonban ahogy látszik, a néppárti tagságért cserébe mégis beállnak Weber mögé.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top