Politika

Szlovéniában vesz üdülőkomplexumot a magyar kormány

Fotó: MTI/EPA

Tavaly nyáron írt arról az Átlátszó szlovén sajtóértesülésekre hivatkozva, hogy a magyar állam meg szeretne vásárolni Szlovéniában egy turisztikai komplexumot. Az ügyletet egy Comitatus nevû befektetési alap vagy alapítványon keresztül bonyolítanának le.




 

Most a hvg.hu adta hírül, hogy

AZ ÁLLAMI CÉG MÁR ELUTALTA AZ ELÕLEGET AZ ÜDÜLÕRE, ÉS A CÉG SZÁMLÁJÁN PEDIG MÁR OTT VAN A KÖZEL 3 MILLIÁRDOS VÉTELÁR IS.

 

A lap megnézte az állami Comitatus-Energia Zrt. 2018-as beszámolóját, melybõl kiderült, hogy 144,4 millió forintot utaltak át közjegyzõi letétbe. Mikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõnél (MNV) érdeklõdtek az állami cég ügyleteirõl, az MNV elismerte, hogy a Comitatus-Energia illetékes a folyamatban lévõ szlovéniai Terme Lendava üdülõközpont megvásárlásában.




A magyar állam által megvásárolni kívánt üdülõkomplexum magába foglal egy 120 szobás, ötmedencés, háromcsillagos hotelt, valamint egy kempinget, egy apartmanfalut és egy fejlesztési telket is. A lapnak a Terme Lendava tulajdonosa is megerõsítette, hogy az adásvételi eljárás már folyamatban van.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top