Politika

Ezt sokan nem tudták! Bármikor leállhat a nyugdíjak kifizetése!

Pestibulvar.hu

Sokan mondják, hogy a nyugdíj nem kegy, hanem szerzett jog, amit az államnak kötelessége kifizetni, miután az illető végigdolgozott egy életet és vonták tőle a nyugdíjjárulékot.




Ez azonban nem igaz.

 

A nyugdíjfizetés valójában csak a fideszes állam jóindulatán múlik!

A 2012-es Alaptörvény ugyanis megszüntette a társadalombiztosítást. Ez úgy történt, hogy sok mindent, ami addig járulék volt, átneveztek adónak. A kettő között pedig az a különbség, hogy a járulékért cserébe járnak bizonyos szolgáltatások, míg az adót csak egyoldalúan beszedi az állam és arra költi, amire akarja.

 

Vagyis az adóként beszedett „nyugdíjjárulék” senkit sem jogosít fel arra, hogy később nyugdíjat is kapjon! És most a helyzet még fenyegetőbbé vált!




Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis nemrég bejelentette az Orbán-kormány gazdasági akciótervét, amelyben az adóadminisztrációs terhek csökkentése alá sorolódik a járulékfajták összevonása is. Ez azt jelenti, hogy eddig külön meg volt határozva, hogy a fizetés mekkora hányada megy természetbeni ellátásokra, mint például az orvosi, kórházi ellátás, illetve hogy mennyit vonnak le pénzbeni ellátásra, mint a táppénz vagy a nyugdíj. Mihályi Péter közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, a Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora a 168 Órának elmondta:

ha ezeket a levonásokat most összevonják, senki nem tudja megmondani, hogy az emberek a befizetett közterhekért cserébe mit fognak kapni.

 

És mivel ezek a befizetések valójában adók, követelni sem lehet cserébe értük semmit. Hiszen az adót az állam csak beszedi és arra költi, amire akarja. Ha tehát az Fidesz holnaptól úgy dönt, hogy drasztikusan csökkenti a nyugdíjakat, vagy egyáltalán nem fizetik ki ezeket, sem a bíróság, sem az Alkotmánybíróság nem tehet semmit.

Jó, ha mindenki tudja: Magyarországon megszűnt a társadalombiztosítás!

 

Hiába vonnak le a fizetésünkből hatalmas összegeket, a Fidesz által elfogadott Alaptörvényben semmilyen garancia nincs arra, hogy ezért a pénzért milyen alapszolgáltatásokat kell kapnunk. A mostani gazdaságvédelmi akcióterv pedig még azt a kevés nyomon követhetőséget is megszünteti, ami alapján tudhattuk, hogy mire költik a bérünkből levont összegeket.

 




Mi, magyar állampolgárok csak annyit tehetünk, hogy fizetünk a Fidesznek és bizakodunk, hogy a jövő hónapban is kegyeskednek majd nyugdíjat fizetni.

Amíg Orbán Viktor másként nem dönt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top