Gazdaság

Rogán hivatala szabadabb kezet kapott a pénzköltésre

A Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalra a jövőben nem vonatkoznak egyes közbeszerzési szabályok, szúrta ki a hvg.hu a kormány új rendeletét a pénteki Magyar Közlönyben.

 
 

A hivatalnak a jövőben „nem kell alkalmaznia” a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről, illetve a központosított közbeszerzési rendszerről szóló jogszabályt a kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs vagy rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó közbeszerzéseknél.

Ugyanez a felmentés vonatkozik magának a hivatalnak a „működésével összefüggésben álló beszerzési eljárásra”, sőt ez esetben a közbeszerzési értékhatárok alatti értékű beszerzések megvalósításáról és ellenőrzéséről szóló rendelet sem érvényes.

Vagyis bár azt nem mondhatta ki a kormány, hogy maga a közbeszerzési törvény sem vonatkozik a Kommunikációs Hivatalra, de a gyakorlati végrehajtási szabályok jelentős része alól felmentették, írta a lap.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top