Politika

A Fidesz döntött: Kisgyermekes családokat is utcára dobnának

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szerdán döntöttek arról a képviselők a Parlamentben, hogy tárgysorozatba vegyék-e azt a törvényjavaslatot, ami a Város Mindenkié civil szervezet és az Utcajogász Egyesület közös elképzeléseire épül – közölte a hvg.hu.
 

A több ellenzéki párt és független képviselők támogatása által kezdeményezett javaslat arról szól, hogy a gyermekes családok hajléktalanságának megelőzéséhez, egyes törvényeket módosítsák.

 

Végül a családok megvédésére felesküdött Fidesz-KDNP leszavazta a javaslatot, tehát még törvénysorozatba se vették azt,

MIVEL A KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐK AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELŐTT VALÓ TÁRGYALÁSBAN SEM HAJLANDÓ RÉSZT VENNI.

 

A javaslat, a kilakoltatással fenyegetett, illetve a lakhatásukat elvesztett gyermekes családok elhelyezését az önkormányzatok felelősségi körébe utalta volna, valamint az önkormányzati bérlakások kiürítésének bírósági elrendelését is meggátolta volna, amennyiben gyermekes családról lett volna szó.

 
A szerdai ülésnapon végül a parlament döntött:

54 IGENNEL, 1 TARTÓZKODÁSSAL ÉS 112 NEM SZAVAZATTAL ELUTASÍTOTTÁK A JOGSZABÁLY TÁRGYSOROZATBA VÉTELÉT.

 

Tehát a Fidesz-KDNP egy ember kivételével elutasította a felvetést, ebből látszik mennyire a családok és gyermekek megvédése a legfontosabb számukra. 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top