Politika

Csúnyán odapörkölt Orbánnak Nagy Imre unokája – egész Európa meg fogja hallani, amit mondott

Pestibulvar.hu

hvg.hu-nak mondta el a véleményét.
 

Jánosi Katalin, a mártír miniszterelnök unokája úgy fogalmazott: sosem gondolta volna harminc évvel ezelőtt, nagyapja újratemetésén, hogy újra önkényuralom lesz Magyarországon. Az ominózus nappal kapcsolatban elmesélte, természetes emlékszik Orbánra és beszédére, amit a Hősök terén mondott. Mint mondta,

MÁR AKKOR IS FELTŰNT NEKI KIABÁLÓ, MAGAS HANGJA ÉS A BESZÉD ERŐSZAKOSSÁGA.

 
Azt is felidézte, hogy Orbán nem tartotta be a megállapodást, miszerint nem beszélnek a szónokok a szovjet csapatok kivonásáról (hiszen az akkor már folyamatban volt), szerinte Orbán szavai “egyáltalán nem illettek az amúgy szintén kemény hangú, de a nemzet összefogását hangsúlyozó beszédek közé”.

Jánosi rávilágított Orbán egy már akkori történelemhamisítására és kegyeletsértésére is, miszerint a kormányfő a hatodik, üres koporsót, ami a jelen nem lévő összes ’56-os mártír részére volt fenntartva, beszédében az ő fiatalságuknak vindikálta.

“HÁT NEM, AZ NEM AZ ÖVÉKÉ VOLT, AZ AZ 56-OSOKÉ VOLT, AKIK VÉRÜKET ÉS ÉLETÜKET ÁLDOZTÁK EZÉRT”

– mondta. Nagy Imre szobrának nagy botrányt kavart áthelyezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, a mártír miniszterelnök “cipője sarkáig sem érnek fel, akik áthelyeztetnék azt”. Nagyapja szerinte értékek mentén politizált, a „mai hatalomgyakorlók pedig pusztán érdekek, leginkább napi anyagi érdekek mentén tevékenykednek”.

 
Jánosi úgy látja, a mai hatalom, akárcsak a kádári diktatúra, látni sem bírja, elhazudja, kiradírozza Nagy Imrét, a helyére pedig Horthy nemzetmegosztó, hamis történelemképet mutató emlékét helyezteti.

“A KORMÁNYNAK FONTOSABB A FEHÉRTERROROS VÁLTOZAT, MINT 1956 FORRADALMÁNAK ÉS NEMZETI ÜNNEPÜNKNEK, OKTÓBER 23-ÁNAK AZ IGAZ SZELLEME”

– fogalmazott. Hozátette: az Orbán-rendszer a Rákosi-érát idézi, ami szerinte 2019-re elkezdett visszalopózni.

“MINDEGY, KINEK A NEVÉVEL CÍMKÉZZÜK, A DIKTATÚRA A NYAKUNKBA LIHEG”

– zárta szavait baljóslóan a Nagy Imre Alapítvány kurátora.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top