Politika

Rendkívüli: ítéletet hozott a bíróság Gruevszki kiadatása ügyében, a sajtót kizárták

Forrás: MTI archív

11 óra után meghozta döntését a Fővárosi Törvényszék.




 

Az pedig úgy szólt, hogy

ELUTASÍTJA AZ ÉSZAK-MACEDÓN KÖZTÁRSASÁG KIADATÁSI KÉRELMÉT, MEGSZÜNTETI GRUEVSZKI ŐRIZETBE VÉTELÉT, ÉS ELRENDELI A SZABADLÁBRA HELYEZÉSÉT.

 

Ismeretes, a macedónok részben szabadságvesztés büntetés behajtása érdekében, részben egy folyamatban lévő büntetőeljárás lefolytatása miatt kérték Gruevszki kiadatását a magyar államtól. Az ítéletet meghozó bírónő azt mondta, a Menekültügyi Hivatal határozata, melyben menekültként ismerik el a volt macedón miniszterelnököt, megköti a kezüket, a bíróság eleve csak a kiadatás törvényi feltételeit vizsgálhatta. Mivel 2019 áprilisában a hivatal fenntartotta Gruevszki menekültstátuszát,

KÉNYTELENEK VOLTAK VISSZAUTASÍTANI ÉSZAK-MACEDÓNIA KÉRELMÉT, MIUTÁN MENEKÜLTKÉNT ELISMERT SZEMÉLY NEM ADHATÓ KI ANNAK AZ ÁLLAMNAK, AHONNAN ELMENEKÜLT.

 




A tárgyalás viszonylag gyorsan lezajlott, Nikola Gruevszki napszemüvegben és baseballsapkában jelent meg. Az elején a védelem azt kérte, hogy zárják ki a sajtót, mert érzékeny információk is elhangozhatnak. Az indítványt a törvényszék sem ellenezte,

EZÉRT VÉGÜL KIZÁRTÁK A SAJTÓT ÉS VELE EGYÜTT A TELJES NYILVÁNOSSÁGOT A BUKOTT MINISZTERELNÖK TÁRGYALÁSÁRÓL.

 

Gruevszki ügye az elmúlt időszak egyik legtöbb nemzetközi feszültséget kiváltó botrányai közé tartozik Orbánéknak, akik azt állítják (hazudják) Gruevszkiről, hogy azért érdemli meg a menekültstátuszt, mert hazájában a politikai múltja és véleménye miatt, koholt vádak alapján ki van téve az aktuális hatalom üldöztetésének.

 

Gruevszki korábban Orbán Viktor közeli szövetségesének számított Észak-Macedóniában, de belebukott egy korrupciós ügybe. Börtönbüntetése elől magyar diplomataautók segítették megszökni Magyarországra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top