Politika

Szavazatvásárlásra készül a kormány? – Most a közmunkásokat fizetnék le!

Pestibulvar.hu

Egy friss jogszabály-módosító javaslat szerint, egyszeri alkalommal extra juttatást adna az Orbán-kormány a közmunkásoknak, így ők megkapnák a havi bérük 90 százalékát, vagyis bruttó 73 377 forintot – közölte a hvg.hu.




 

A módosító javaslatot a belügyi- és az igazságügyi tárca dolgozta ki, ami több mint 100 ezer közmunkásnak adna, összegét tekintve 13. havi fizetésnek megfelelő extra juttatást. A plusz pénz nagyjából 9 milliárd forintba kerülne az államnak.

 

A hivatalos indoklás szerint erre azért van szükség, mert ezzel próbálják támogatni a közmunkások álláskeresését.

A KÖZMUNKÁS SZAKSZERVEZET VEZETŐJE SZERINT AZONBAN AZ AJÁNDÉKPÉNZT VALÓSZÍNŰLEG AZ ŐSZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRA FOGJÁK IDŐZÍTENI, AMI EGYSZERŰ SZAVAZATVÁSÁRLÁS.

 




A kormány minden fontosabb, jelentőségteljes országos szavazás előtt megpróbál kedveskedni az állampolgároknak, így ezzel befolyásolják az embereket. Tavaly az országgyűlési választások előtt Erzsébet-utalványt adott az Orbán-kormány a nyugdíjasoknak, most pedig a több mint 100 ezer főt számláló közmunkások szavazatát próbálja így megvásárolni a Fidesz.

 

A mostani közmunkásbér 90 százalékával megegyező összegű juttatásról szóló kormányhatározatot, egy a névtelenségét kérő kormányhoz közeli forrás szerint, Pintér Sándor belügyminiszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter terjeszti majd a kormány elé.

 




A közfoglalkoztatási bér jelenleg havi bruttó 81 530 forint, így ha ezt a javaslatot a kormány megszavazza, akkor azok akik idén legalább 90 napig közmunkásként dolgoztak, megkapnák az egyszeri bruttó 73 377 forintot. És lássuk be, aki közmunkából él, annak ez a plusz pénz nagyon jól fog jönni, és hálásak lesznek annak, aki adta, tehát a szavazásnál is arra szavaznak majd nagy eséllyel, aki pénzt adott nekik!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top