Politika

Kiszivárgott Orbán gyilkos terve – sokkoló lépésre készül, ha Tarlós nyer ősszel

Pestibulvar.hu

Hiába próbálták titkolni, csak kitudódott a kormányfő ördögi terve.




 

A munkavállalói jogok további csorbításától a végrehajtó hatalom szerkezetén át az azonos neműek örökbefogadásának tiltásáig több ponton is módosítani készül az Alkotmányt ősztől Orbán Viktor – derítette ki az Index. A portál szerint

BÁR MÉG A FIDESZBEN SEM EGYSÉGES AZ ALKOTMÁNYREVÍZIÓ TÁMOGATÁSA, FINKELSTEIN HALÁLÁVAL ÉS HABONY ÁRPÁD KISZORULÁSÁVAL MÁR ANNYI ELLENSÚLYA SEM MARADT A KORMÁNYFŐNEK, MINT KORÁBBAN.

 

Lényegében tehát Orbán Viktor most már ténylegesen Magyarország élet-halál ura, senki nincs, aki vitatkozhatna vele. Szájer József vezetésével már hónapok óta zajlanak a Fidesz boszorkánykonyhájában az újabb jogállamot tipró tervek. A miniszterelnök állítólag saját kezűleg már konkrét szövegvázlatokat is írt hozzá.

Az alkotmányrevízió érintené a teljes igazságszolgáltatást az ügyészségtől az alkotmánybíróságig, emellett átalakítaná a végrehajtó hatalom struktúráját, és a központi kormányzat felépítését. A tervekből világosan látszik, hogy

ORBÁN TOVÁBB LÉPNE A RENDSZERÉPÍTÉSBEN A TOTÁLISAN CENTRALIZÁLT HATALOMGYAKORLÁS FELÉ.

 




Egy akadály maradt már csak az útjában: az őszi önkormányzati választások. Egy belső fideszes forrás szerint ugyanis az revízió csak akkor lehetséges, ha “képesek megtartani Orbán varázsát, azt az érzést, hogy a Fidesz legyőzhetetlen”. Egy újabb elsöprő győzelem a miniszterelnök szerint hatalmas legitimációt adna neki a további reformokra. Az Indexnek nyilatkozó forrás ugyanakkor azt mondta:

HA TARLÓS KIKAP ŐSSZEL, ÉS A KORMÁNYPÁRTOK ELVESZTIK BUDAPESTET, AZ ALKOTMÁNYREVÍZIÓ ESÉLYE A MINIMÁLISRA CSÖKKEN.

 

Tovább nehezíti Orbán helyzetét, hogy a költségvetési csalással gyanúsított Simonka György hamarosan elveszítheti parlamenti székét, Lázár János pedig, ha elvállalja Hódmezővásárhely polgármesterségét, szintén kiesik a parlamentből, így könnyen előfordulhat,

HOGY A FIDESZ ELVESZÍTI A TAVALY MEGSZERZETT KÉTHARMADÁT.

 




Orbán ezért állítólag még azelőtt szeretne győzelmet aratni, hogy ez megtörténne, az alkotmánymódosításokhoz ugyanis kétharmados parlamenti felhatalmazásra lehet szüksége. Nagyon úgy néz ki tehát, hogy az őszi főpolgármester-választás tétje még nagyobbra nőtt, mindenki korábbinál komolyabbá vált a tét.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top