Politika

Bosszút áll Orbánon Macron – minden hatalmát megsemmisíti Brüsszelben

Pestibulvar.hu

A francia elnök frakciója egyhangú döntést hozott.
 

A Macron nevével fémjelzett Renew Europe tagjaként a Momentum Mozgalom számolt be róla, hogy a frakció egyhangúlag úgy döntött, hogy

SEM A FIDESZ, SEM A LENGYEL JOG ÉS IGAZSÁGOSSÁG JELÖLTJEIT NEM HAJLANDÓK TÁMOGATNI A BIZOTTSÁGI ELNÖKI ÉS ALELNÖKI POZÍCIÓINAK MEGVÁLASZTÁSAKOR.

 

Azért nem, mert az előző parlamenti ciklusban mindkét párt ellen elindították Brüsszelben a 7-es cikkely szerinti uniós jogállamisági eljárást. Indoklásukban azt javasolták az EPP-nek és az ECR-nek (a két pártszövetségnek, akiknek Orbánék és a lengyelek a tagjai), hogy állítsanak olyan jelölteket, akik valóban tiszteletben tartják a közös európai értékeket.
A momentumos Donáth Anna azt írta, örülnek, hogy olyan frakcióhoz tartoznak, akik ténylegesen értékalapon politizálnak. Leszögezte, hogy a Momentum nem hajlandó olyan jelölteket megszavazni, akik olyan Európa-ellenes rendszereket hoznak létre Magyarországon és Lengyelországban, amelyek ellen ők maguk létrejöttek.

“EZ NEM JELENTI AZT, HOGY NE SZAVAZNÁNK MEG MÁS, A NÉPPÁRT ÁLTAL JELÖLT TISZTESSÉGES KONZERVATÍV POLITIKUSOKAT – NEM VELÜK VAN BAJ, HANEM AZ EURÓPA-ELLENESEKKEL”

– jelentette ki a képviselő.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top