Politika

Orbitális hazugságon kapták Rétvárit – kiderült, még számolni sem tud

Pestibulvar.hu

Az egész pedagógustársadalomban óriási felháborodást keltett, amikor, amikor Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára azt nyilatkozta:

A MAGYAR TANÍTÓK ÉS TANÁROK TÖLTIK A LEGKEVESEBB IDŐT A GYEREKEKKEL,




mindössze évi 608 órában tanítanak, miközben az uniós átlag 680 óra, az OECD-államok átlaga pedig 735 óra.

 

Az államtitkár ezzel bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan a betöltött posztra, de még arra is, hogy az ötödik osztályból a hatodikba lépjen, ugyanis matematikából csúnyán megbukna. Ugyanis kötelező minimum óraszám most heti 22, és 36 hét van egy tanévben. A számítás egyszerű:

22 * 36 = 792,

 




de az államtitkárnak ezt nem sikerült kiszámolnia. De az is lehetséges, hogy fogalma sincs arról, hogy mennyi ma a kötelező óraszám a pedagógusok esetében. És ez még csak a kezdet, mert ott vannak az ügyeletek, a helyettesítések. Igaz, az E-naplóban nem adnak lehetőséget az ügyeletek nyilvántartására, pedig ez hetente legalább egy órát szintén jelent pluszban.

NEM KIRÍVÓ, HA EGY PEDAGÓGUS MINDENNEL EGYÜTT AKÁR 850 ÓRÁT IS GYEREKEKKEL TÖLT EGY TANÉVBEN!

 

Hol van ez Rétvári számításához képest? Erre szokták mondani, ülj le fiam, egyes!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top