Politika

Lesújtó eredmény – kritikus helyre csúszott le Magyarország a listán

Pestibulvar.hu

A Helsinki Bizottság által közölt lista szerint, mely a jogállamiság helyzetét mutatja be az adott országokban, Magyarország csúfosan leszerepelt. A világ országait vizsgáló World Justice Project felméréséből kiderül, hogy joguralom tekintetében, ha az EU-t, az EFTA-országokat és Észak-Amerikát nézzük, akkor Magyarország a legutolsó helyre kerül csak – közölte a hvg.hu.




A VILÁGON PEDIG HAZÁNK CSAK AZ 57. HELYET ÉRTE EL A VIZSGÁLT 126 ORSZÁG KÖZÜL A WORLD JUSTICE PROJECT JOGÁLLAMISÁGI INDEXÉN.

 

Magyarországot még Jordánia és Botswana is megelőzi, ami egészen lesújtó eredménynek minősül.

 

Még elkeserítőbb a helyzet azon a listán, ami azt mutatja be, hogy az adott országok kormánya mennyire elkötelezettje a törvényeknek és a jogállami intézményeknek.

EZEN A LISTÁN MAGYARORSZÁG CSUPÁN A 103. HELYET SZEREZTE MEG MAGÁNAK.

 




Épp a napokban adtuk hírt arról, hogy Kovács Zoltán keményen bírálta a finneket, mivel szerinte ott a demokrácia és sajtószabadság bajban van. A magyar nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár vádjaira végül a finn külügyminiszter reagált Twitteren, melyben közzétett egy listát, amin a világ országainak sajtószabadságát rangsorolják. Ott Finnország a 2., Magyarország pedig a 87. helyen végzett.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top