Politika

Döbbenetes videó: így változtatják sz@rteleppé Magyarországot!

(MTI/AP/Virginia Mayo)

EDDIG TÖBB MINT 50 EZER TONNA SZENNYVÍZISZAPOT SZÁLLÍTOTTAK HORVÁTORSZÁGRÓL MAGYARORSZÁGRA.

 




A szennyvíztisztítás melléktermékeként keletkező bűzös masszát közúton utaztatják. A kamionok folyamatosan érkeznek, miközben a kormány azt ígérte, a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni.

 

Nem csak fél Horvátország szennyvíziszapját szállítják Magyarországra, de egész Szlovénia éves termelését is. A bűzös massza ügyét érzékelte a kormány is, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter legutóbb azt mondta:




a magyar kormány a környezetvédelem oldalán áll és más szennyeséből sem kér, ezért úgy döntött, a magyar szennyvíziszap bőven elegendő a magyar termőföldnek, ezért nincs szükség külföldről szennyvíziszap behozatalára.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke és összellenzéki képviselőjelölt most egy videót tett közzé, amelyben az látható, hogy a kormány ígéretével ellentétben minden eddiginél sűrűbben jönnek a szlovén kamionok.

 

“Ennyit ér az adott szavuk. Ennyit érnek a nyilatkozataik. A városvezetés lejárató hadjárata ellenére folytatjuk a tiltakozás megszervezését”

– mondta a videóban az ellenzéki képviselőjelölt, majd hozzátette:

“a szállítások azonnali leállítása érdekében, valamint a tarthatatlan körülmények felszámolásáért nyomást kell gyakorolni a jelenlegi döntéshozókra, ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk. Arra kérünk minden székesfehérvárit, akinek elege van a kiszolgáltatott helyzetből és a városunkban terjedő bűzből, hogy támogassa az akciónkat”.




 

Forrás: Hírklikk




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top