Politika

Az ellenzék megtalálta a Fidesz gyenge pontját – Kétségbeesetten kapálózik a kormánypárt!

Pestibulvar.hu

Az elmúlt időszakban egyre többet lehetett hallani azt kormánypárti oldalon, hogy azok az ellenzéki képviselők, akik nem támogatták szavazatukkal a fideszes jelöltek EP-s pozícióit, azok hazaárulók. Az ATVHeti Napló című műsorában több politikust, publicistát és elemzőt is megkérdeztek a helyzet tisztázása érdekében, lássuk mi a véleményük minderről:




 

Soproni Tamás, a Momentum politikusa elmondta, hogy

“A NOLIMPIA ÓTA MEGKAPJUK AZT, HOGY MI HAZAÁRULÓK VAGYUNK, ÚGYHOGY EBBEN NINCS ÚJDONSÁG. AZ ÚJDONSÁG INKÁBB A HANGNEM, NEM CSAK A FIDESZES POLITIKUSOKTÓL, HANEM A SZIMPATIZÁNSAIKTÓL IS”.

 

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt szerint a Fidesz Magyarország számára kárt okoz, a nemzeti érdekkel ellentétesen politizál.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerint pedig a Fidesz egy uszító kampányt folytat,

AMINEK “ANNYI AZ ÉRTELME, HOGY MEGPRÓBÁLJÁK AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK ELŐTT AZ EMBEREKET AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ELLEN HANGOLNI”.

 




“Az történt, hogy másfél évtized elteltével a magyar EP-képviselők egy jelentős része a jelek szerint felismerte, hogy miért küldték őket oda. Képviselnie kell egy eszmét, egy ideológiát

 

– mondta Ceglédi Zoltán politikai elemző, majd hozzátette:

“KÉPVISELNIE KELL MAGYARORSZÁG AZON RÉSZÉT, AKIK NEM A FIDESZESEKET KÜLDTÉK ODA. ÉS ENNEK AZ EGYIK LEGFONTOSABB KIFEJEZŐDÉSE, HOGY NEM TÁMOGATJA A FIDESZES POLITIKUSOKAT HATALMI TÖREKVÉSEIKBEN”.

 

A politikai elemző a riportban kifejtette azt is, hogy szerinte nem csak hogy ez a demokrácia, de ez az ellenzéki politizálás, amit itthon sokan régóta hiányoltak.

 

“Ezek az ellenzéki képviselők az Európai Parlamentben– a 4 DK-s, a 2 Momentumos, az 1-1 MSZP-s és jobbikos –, ő nekik van a legnagyobb lehetőségük arra, hogy valamit tegyenek a Fidesz ellen. Tőlük nem tudja elvenni a fizetést Kövér László. Az ő mentelmi jogukról nem a magyar országgyűlés dönt, hanem az Európai Parlament, illetve az ottani jogi bizottság foglalkozik ezzel, nem a magyar mentelmi bizottság.

ŐK AZOK, AKIKET NEM LEHET OLYAN KÖNNYEN FÉLREÁLLÍTANI, FÉLRELÖKNI”.

– fejtette ki végül Ceglédi.

 

Természetesen a kormányközeli médiumok publicistái ezt a helyzetet sokkal radikálisabban látják és fogalmazzák meg. A Pesti Srácok egyik publicistája szerint, mivel az ellenzéki képviselők nem tartoznak a hazához, így lényegében nem lehetnek hazaárulók, valamint hozzátette, a DK, a Momentum és az MSZP

NEM ELLENZÉK, HANEM ELLENSÉG

– nemcsak a magyar kormányé, hanem a magyar nemzeté, mindannyiunké. Az ellenséggel szemben pedig bármilyen eszköz megengedett.

 

Bayer Zsolt pedig már egy megoldással is előállt. Szerinte az ellenzéki képviselőket meg kéne fosztani a magyar parlamenti tisztségeiktől.

 




Tehát a kormánypárt hazaárulózása nem újdonság, hisz ezt már korábban is előszeretettel használták azokra, akik nem az ő érdekeik szerint cselekedtek. A mostani abban tér el, hogy sokkal nagyobb hangon és szélesebb körben sulykolják az emberekbe azt, hogy az ellenzéki képviselők a magyar választópolgárok akarata ellen tevékenykedik. Ez azonban nem igaz!

AZ ELLENZÉK EP KÉPVISELŐINEK NEM AZ A DOLGA, HOGY A FIDESZES JELÖLTEKET TÁMOGASSÁK, NEKIK A SAJÁT VÁLASZTÓPOLGÁRAIK ÉRDEKEIT ÉS AKARATÁT KELL FIGYELEMBE VENNIÜK.

 

Ez az új ellenállás, amit az ellenzéki oldal mutat, a kormánypártot megrémíti. A fideszben érzik, ha sikerül összefognia az ellenzéknek, akkor könnyedén megbukhatnak. Ezt szeretnék elkerülni például az őszi önkormányzati választásnál is, ezért most hazaárulással vádolják az ellenzéki képviselőket, így próbálják az embereket ellenük fordítani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top