Politika

Beismerte Orbán – kormánya végét jelentheti a közelgő válság

Fotó: OV Facebook

A sok ideológiai maszlag mellett azért néhány árulkodó gondolatot is megosztott a miniszterelnök tusványosi beszédében.




 

Amellett, hogy további 15 évre kijelölte magát Magyarország élén, valamint újabb Soros-apokalipszisekkel riogatta a lakosságot, volt néhány beszédes gondolata is Orbán Viktornak Tusványoson. A Financial Times is észrevehette, ugyanis elsősorban nem a szokásos autokratikus agymenését emelték ki összefoglaló cikkükben,

HANEM AZT, HOGY NAGYON ÚGY TŰNIK, AZZAL SZÁMOL ORBÁN, HOGY A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN KOMOLY GAZDASÁGI VÁLSÁG ÉRHETI EL A RENDSZERÉT.

 

Tusványoson legalábbis nem is egy, hanem rögtön kettő gazdaságélénkítő csomagot is bejelentett. A kormányfő a csomagokat azzal indokolta, hogy a német CDU-zöld-kormánykoalíció megalakulása miatt arra számít, hogy lassulni fog a német gazdasági növekedés. Mivel a magyar ipar teljesítményének legalább egyharmada élesen függ a német autóipartól, ezért komoly gondok adódhatnak, ha a német fejlődés megtorpan.




Az, hogy egyből kettő csomagot is bejelentett, azt jelzi, hogy Orbánnak erős félelmei vannak, hogy mi történne a rendszerével, ha a gazdasági növekedés nem érné el a kívánt eredményeket. Orbán még sosem kormányzott gazdasági válságban. Amikor átvette a kormánybotot 2010-ben, a gazdaság már épp elkezdett kijönni a 2008-09-es gazdasági világválságból, azóta pedig volt olyan szerencséje, hogy a történelem egyik leghosszabb ideje tapasztalt gazdasági fellendülésében, konjunktúrájában vezethette az országot.

EZ AZT JELENTI, HOGY IGAZÁN SOSEM TUDTA MEG, VAJON AKKOR IS ANNYIAN TÁMOGATTÁK VOLNA-E A RENDSZERÉT, HA A RELATÍV ÉLETSZÍNVONAL NEM NŐTT VOLNA OLYAN JÓL.

 




Az egyik legnagyobb hazugsága ugyanakkor a rendszernek, hogy bár valóban van gazdasági fejlődés, és az életszínvonal is apránként, de növekszik, a régiós versenytársak összességében sokkal jobban teljesítenek. Ergo ha a nép végre észrevenné, hogy élhetne sokkal-sokkal jobban is, mint ahogyan most teszi, már rég elzavarhatta volna a nyakán ülő csürhét. Könnyen lehet azonban, hogy egy válság esetén ezt végre tényleg megtenné. Nagyon úgy tűnik, hogy ennek lehetőségével Orbán is komolyan számol.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top