Politika

Vesztésre áll Orbán, mindent bevetnek – masszív választási csalás készül

Pestibulvar.hu

Gyakorlatilag egy választási csalással felér, amilyen mértékben átszabták – nem az ellenzék javára – öt városban, köztük Miskolcon, valamint két budapesti körzetben a választókerületeket.




 

Népszava cikke szerint miután Miskolc lakossága 2014 óta 160 ezer fő alá csökkent, így 28 helyett már csak 27 képviselő juthat be az önkormányzatba (az is megérne egy misét, hogy vajon miért menekülnek a Borsod megyei székhelyről az emberek), újra kellett rajzolni egyes körzeteket. Erre a feladatra Alakszai Zoltánt – a korábbi fideszes polgármester, Kriza Ákos kabinetfőnökét – jelölték ki. Alakszainak olyannyira megszaladt a tolla a körzetek megrajzolásakor, hogy

AZT MÉG A BÍRÓSÁG IS VISSZADOBTA, ÉS ÚJ ELJÁRÁSRA KÖTELEZTE.

 

Amennyiben egy választókerület létszáma ugyanis 5 százaléknál nagyobb mértékben eltér az átlagtól, azt meg kell indokolni, márpedig Alakszai nem tudta hitelesen megindokolni, hogy mi szükség volt több esetben is ilyen mértékben átrajzolni a körzeteket. Persze a válasz nyilvánvaló, azért szabták át ilyen módon, hogy csökkentsék az ellenzék esélyeit.

A 25 ÉVE ZSINÓRBAN NYERTES SZOCIALISTA BARTHA GYÖRGY KÖRZETÉT KONKRÉTAN MÉG CSAK NEM IS ÁTSZABTÁK, HANEM EGY AZ EGYBEN MEGSZÜNTETTÉK.

 




Így kénytelen a város másik pontján indulni. De nem csak az ő körzetébe nyúltak bele ilyen durván, a 19 új választókörzetben több olyan is akad, melyben egy-egy utca polipszerűen belenyúlik egy másik körzetbe. Tompai Sándor, a DK helyi politikusa erről azt mondta,

A HATÁROK KIJELÖLÉSÉBE AZ ELLENZÉKNEK TERMÉSZETESEN SEMMI BELESZÓLÁST NEM ENGEDTEK,

most is csak annyit tudnak tenni, hogy próbálnak alkalmazkodni a kényszerű helyzethez. Ez azt jelenti, hogy olyan képviselőjelölteket indítanak, akik az új körzetek legalább némelyik részén ismertek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top