Gazdaság

Módosítani kell a szerződést, 3 milliárddal drágul a szegedi stadion

Hát nehogy olcsóbb legyen már!

 




 

Módosítani kellett a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyolcezer férőhelyes stadionjának megépítésére megkötött szerződést – írta a 444A kivitelezés ára az eredeti 9,4 milliárdról 13,4 milliárdra ugrik ezzel.

A szerződést nem először módosítják, már februárban is írtunk erről.

Azt, hogy a munka megint drágul, az uniós közbeszerzési értesítő szerint most azzal indokolták, hogy olyan körülmények merültek fel, „amelyeket a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre”.

A stadiont az Orbán Viktor-közeli vállalkozó, Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. építheti.

A stadion ügyét a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László egyengeti, ő köztudottan kedveli a focit, maga is futballozott, ráadásul, szintén közismerten közeli kapcsolatban áll a miniszterelnökkel.

A püspök, kormányzati hátszéllel, 2012-ben még „csupán” egy háromezer fős stadiont álmodott, akkori tervei szerint ezt tao-pénzből építették volna. 2016 végén azonban Orbán Viktor egy szegedi látogatása alkalmával bejelentette, hogy állami pénzből épülhet a sportkomplexum. Azóta az is kiderült, hogy a létesítmény egy kápolnát is magában fog foglalni.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top