Gazdaság

Uniós pénzből kampányol a Fidesz, pedig 2010-ben még ugyanezért szidta az MSZP-t

Uniós pénzből akarja reklámozni az uniós projekteket a kormány, pont most, az önkormányzati választás előtt. 2010-ben az MSZP az országgyűlési választás előtt csinálta ugyanezt, akkor a Fidesz teljesen kiakadt. Mostanra úgy látszik, integrálták az ötletet.

  

A momentumos Kerpel-Fornius Gábor hozta ma nyilvánosságra azt a levelet, amelyben a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, Oláh Gábor arra kéri a polgármestereket, hogy küldjenek számára mindenféle anyagot arról, miként épült-szépült a településük 2014 és 2020 között uniós pénzből.

Oláh Gábor az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárságon dolgozik, és azt írja a levélben, hogy azért kéri a beszámolókat, mert uniós pénzből, egy TOP-os projekt keretében lehetőség van reklámozni a fejlesztéseket tévében, rádióban, szórólapokon, újsághirdetésekben és plakátokon. Lehetőleg minél egyszerűbben, hogy mindenki megértse.

“Minden polgár számára értelmezhető, kézzelfogható és könnyed módon.”

Nagyon fontos megmutatni a lakosoknak, mennyi mindenért kell hálásnak lenniük. Pláne most, a választás előtt, nehogy meggondolatlanul szavazzanak.

2010-ben az MSZP csinálta ugyanezt: az uniós forrásokat akkor kezelő, azóta már megszűnt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) reklámozta az EU-s pénzből megvalósult projekteket. Ráadásul az MSZP-s választási jelmondathoz (“Többen vagyunk, mint gondolná!”) feltűnően hasonló szlogennel (“Többet fejlődünk, mint gondolná!”)

Az NFÜ akkor azzal magyarázta a dolgot, hogy MUSZÁJ reklámozniuk az uniós fejlesztéseket. Közleményükben leszögezték, hogy a hirdetések “nem moshatók és keverhetők össze semmiféle más, gazdasági, társadalmi, vagy politikai népszerűsítő akcióval”.

A Fidesz persze érthető módon teljesen kiakadt ezen, Cser-Palkovics András, a párt akkori helyettes szóvivője azt nyilatkozta, hogy

„Uniós források ennyire pofátlan lenyúlása és pártpolitikai célokra használása már nem is meglepő a szocialisták részéről, de ha azt gondolják, hogy ezt a súlyos visszaélést következmények nélkül megúszhatják, akkor nagyon tévednek”

  

 

Ebből fokozatosan az lett, hogy az uniós pénzből megvalósuló beruházásokat úgy adják át a fideszes hajjakendek, mintha azokat nem az EU, hanem a Fidesz-kormány, vagyis kvázi maga a párt fizette volna. Mostanra pedig elérkeztek oda is, hogy uniós pénzből fogják megtámogatni a saját választási kampányukat, mint annak idején az MSZP, amit akkor még szidtak ezért. Szép fejlődési ív.

Pláne úgy, hogy az elmúlt 3 évben több tízmilliárd forintot költöttek az EU-nak beszólógató reklámkampányokra. Most megüzenik Brüsszelnek, hogy a pénze azért jól jön, pláne választási kampányban.

Az biztos, hogy a Jászkarajenőn nemrég 80 millió forintból megvalósult földút óriásplakátra kívánkozik!

Dűlő utat avattak JászkarajenőnKis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Földi László…

Közzétette: Földi László, országgyűlési képviselő – 2019. április 26., péntek

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top