Politika

“Ne haragudj, de ezt nem vagyok hajlandó leírni!” – kifakadt egy újságíró a Fidesz színjátékán

Fotó: Bartók Csaba Facebook-oldala

A napokban Budapesten beszélgettem néhány objektív-szemléletű újságíróval, akik törekednek rá, hogy mindkét fél oldal véleményét bemutassák egy-egy adott témában. Baráti csevej volt, de szóba került néhány konkrét szakmai kérdés is. Az egyikük, aki regionális tudósítóként működik, kiakadt a szegedi Fidesz elnökének, Bartók Csabának nyilatkozatán.




“Mondtam a szerkesztőmnek, hogy ne haragudj, de ezt nem fogom leírni! Keress nyugodtan valaki mást, de egy ilyen színjátékhoz én nem asszisztálok. Megértette, nem problémázott rajta” – mesélte az újságíró a kisebb társaságunknak. Nevezzük őt ebben a cikkben “B”-nek.

 

Miért tagadta meg a szerkesztője kérését?

 

Bartók Csaba a Fidesz szegedi elnöke úgy fogalmaz:




Három feltétellel támogatja, és már tárgyalásokat is kezdett Nemesi Pál szegedi polgármester-jelöltettel a Fidesz. Ezek a következők:

  • Nemesi határolódjon el az illegális bevándorlástól(?), adjon garanciát arra, hogy polgármesterként mindent megtesz a határ védelme, a kerítés fennmaradása érdekében.
  • A nyugdíjasoknak és az iskoláskorú gyermekek családjának nyújtott támogatást 10 ezerről emeljék 13 500 forintra. Egyébként korábban Botka 10 ezres támogatását fogadták el abból a többletből, amit a város termelni tudott önerőből. Eleinte a Fidesz tiltakozott az ellen is, hogy ezt a támogatást bárki megkaphassa, majd gondoltak egyet, és ráígértek az összegre.
  • a harmadik Tisza-híd épüljön meg.

 

Mégis ki az a független újságíró, aki tudva, hogy Kubatov csapata szinte már Szegedre összpontosította az összes erejét, bekajálja, hogy Nemesi Pál saját maga indult el, holott a sajtótájékoztatóját megelőző napon látták egyeztetni őt az iparkamara székházában Bartók Csabával és társaival?

 




Ki írja le jó szívvel, hogy Bartók Csaba még feltételeket is támaszt Nemesinek, és ki az, aki nem lát át azon, hogy ez a három feltétel a Fidesz kampányelemeinek a része, nem pedig valós elvárás egy polgármester-jelölttel szemben?

 

Maximálisan megértem B-t és minden újságírót, akinek ehhez az egész Bartók-féle műsorhoz asszisztálni kellene, hiszen jelenleg minden szegedinek hazudnak azzal, hogy itt egy külső, független személy támogatásának lehetőségéről van szó. Az ugyanis a jelek szerint ebben a szellemi műhelyben született.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top