Politika

Nekitámadt Orbánnak a luxemburgi külügyminiszter: nemzetközi szintű leszámolás jön

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A luxemburgi diplomácia vezetője, vagyis maga a külügyminiszter tett váratlan bejelentést Magyarországról, pontosabban az Orbán-féle politikáról.




Jean Asselborn nem gondolja, hogy a világ, de legalábbis az EU végét jelentené, ha Ursula von der Leyen holnap elbukna a bizottsági elnöki választáson, de győzelem esetén

igen határozott fellépést követel a politikustól a magyar és a lengyel jogállam érdekében.

 

A luxemburgi külügyminiszter szerint a bizottsági elnöki tisztség várományosának állást kell foglalnia Orbán, Kaczynski, Le Pen és Salvini Európája ellen. Hozzátette: nem szabad engedékenynek lenni a demokrácia ügyében.

Számára ugyanis riasztó, hogy Budapest és Varsó milyen elánnal gátolta meg, hogy Timmermans legyen a befutó a versenyben, miközben a két állam egyáltalán nem veszi komolyan a jogállamiságot és a szolidaritást. Pedig a holland biztos az értékek Európáját, az emberi jogot és a közösségi felfogást képviseli – foglalja össze a külügyminiszter szavait a Népszava.




 

Soha nem volt még ilyen erős nyomás az Európai Parlamentben az európai értékeket felrúgó tagállamokkal szemben. Ha a bizottsági elnök hatékonyan fel fog lépni, Orbán többé nem tudja a kokik és a sallerok meccsét lejátszani Brüsszelben, ugyanis páros lábbal fogják onnan elzavarni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top