Politika

Orbán uniós vesszőfutását jósolja Dobrev Klára

Kiemelt kép: 24.hu / Bielik István
A DK európai parlamenti képviselője szerint a kormányfő kemény hónapok elé néz.




Klubrádióban Dobrev Klára reagált arra, hogy a kormány próbál alkudozni Brüsszellel a korrupció miatti büntetésről, a  reménytelen számlákat pedig már ki sem küldi. A DK európai parlamenti képviselője szerint ez

nyílt beismerése annak, hogy loptak, csaltak, hazudtak.

 

Szerinte az EU egyre komolyabban ellenőrzi a magyar kormány köreihez köthető korrupciós botrányokat. Felidézte, amikor
robbant Tiborcz IstvánnakOrbán Viktor vejének Elios-botránya, ami

az ország egyik legjobban dokumentált bűncselekménye,

végül akkor sem akarták kifizettetni az Európai Unióval, vagyis a magyar adófizetők pénzéből gazdagodott az Orbán család. Dobrev Klára elmagyarázta, miért tekinti beismerésnek az alkudozást. Ha az uniós adófizetők pénze is benne van egy projektben, az EU joga vizsgálni, ki, hogyan, mire költötte azt, milyen volt a közbeszerzés. Így most elkerülik, hogy a szabálytalanságok miatt az OLAF vizsgálódhasson.




 

Az Eliosnál kicsit „nagyképűbb” volt az Orbán-kormány, azt hitte, át tudja verni az EU hivatalait, csak az utolsó pillanatban vette ki a listából a számlákat. Dobrev Klára szerint amit tudunk arról az ügyről, az a magyar jogrend szerint is büntetendő lenne, de az uniós jogrend sem volt felkészülve a gazemberségre.

 

Úgy képzelték, vannak közös ügyek, bíztak abban, hogy a szegényebb országok a felzárkóztatásukra adott pénzt, arra is költik. Szerinte már egyre komolyabb az ellenőrzés, és nem véletlen, hogy a volt finn nagykövet Európa egyik legkorruptabb országának nevezett minket.

 




Dobrev Klára szerint a következő költségvetésben jóval kevesebb uniós pénz érkezik, ha a kormány nem garantálja a bírói, ügyészi függetlenséget. Azt mondta, Orbán Viktor vesszőfutására számít.  Ezt a készülő jogszabályok tervezetei, és a 7-es cikkely élesítése körüli előkészületekre alapozva mondja, de fontosnak tartotta azt is, hogy az Európai Tanács soros elnöki tisztét betöltő finneknél az egyik legfontosabb kérdés a jogállamiság.

forrás



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top