Belföld

Palkovics miniszter szerint Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség

Még a németeket is megelőzzük ezzel a teljesítménnyel, mondta egy interjúban.

 




 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter interjút adott a Magyar Nemzetnek, amiben többek között a kormány azon céljáról beszélt, hogy a magyar fiatalok jobb és versenyképesebb egyetemeken tanulhassanak, értékes diplomát szerezzenek, amivel megállják majd a helyüket az életben és a munkaerőpiacon.

Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, még a németeket is megelőzzük ezzel a teljesítménnyel

– tette hozzá.

A miniszter szerint – akinek a tárcája most már a felsőoktatás területét is felügyeli – az egyetemek finanszírozás stabil: 2010-hez képest az állam 660 milliárd forinttal költ többet oktatásra.

 




 

A kutatóhálózati rendszer megújításáról a miniszter azt mondta: “több, a magyar gazdaság és a társadalom számára is jobban hasznosuló kutatást fog eredményezni, ennek érdekében a kormány évi 32 milliárd forinttal meg is növelte az ezt célzó forrásokat.

Több kutatás lesz, több pénzből.

Az eddigi rendszer nem volt hatékony, Magyarország lemaradásban van, ezért az intézményrendszert és finanszírozást meg kell erősíteni.” 2021-ben és 2022-ben is több forrást fordítanak majd kutatásra és innovációra, mint korábban.

“Az alkalmazott természettudományok területén elvárás a magyar gazdaság versenyképességét növelő kutatási eredmény, amelynek egyik alapja a szabadalmak számának növelése”, tette még hozzá. A teljes interjút itt lehet elolvasni.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top