Politika

Elképesztő! Különleges jogokat osztogat a Fidesz a haverjainak!

Pestibulvar.hu

Ezrével gyártja a kormány a diplomata útleveleket! Pedig az ember azt gondolná, hogy egy ország vezetése kétszer is megnézi, kiknek biztosít ilyen különleges útiokmányt, ám a valóság az, hogy a Külügyminisztérium 2010 óta 16 952 diplomata-útlevelet állított ki. Mindezt a Népszava derítette ki, amire a külügyi szakértők úgy reagáltak: „Ez kicsit magas szám”.




 

De vajon kiknek és miért van szükségük ilyen különleges útiokmányra? A külügyi állomány és a külképviseleteken dolgozók létszáma mindössze 1700 fő, a képviselők, pártok vezető politikusai, országos hatáskörű szervek vezetői is kaphatnak diplomata útlevelet, de ők is legfeljebb egy-kétezer embert jelentenek. Ehhez képest jelenleg összesen 7657 darab érvényes diplomata-útlevél van használatban, vagyis több ezer olyan ember zsebében is lapul ilyen, akikről nem tudni, miért kapták meg ezt a kiváltságot.

AZ ORBÁN-KORMÁNY PEDIG MÉG BÍRÓSÁGI ÍTÉLETRE SEM HAJLANDÓ ELÁRULNI, KIKNEK ADTAK DIPLOMATA ÚTLEVELET.

 




Ezek után persze adódik a kérdés: kiket jutalmaznak így Orbánék? Miért titkolják az érintettek nevét? Mire használják ezt a lehetőséget? Némileg érthetővé válik a makacs hallgatás, ha felidézzük, hogy a kormányfő nem hivatalos főtanácsadója, Habony Árpád is ilyennel utazgat – neki ezt személyesen Szijjártó Péter külügyminiszter engedélyezte idén éve elején, de hogy miért, erre azóta sem adtak magyarázatot. De ugyanilyen

DIPLOMATA ÚTLEVELET KAPOTT A JORDÁN ZAID NAFFA IS, AKI BEMUTATTA ORBÁNNAK A KÖRÖZÖTT NEMZETKÖZI BŰNÖZŐ GAITH PHARAONT.

 

Egyébként a Naffa család szinte minden tagjának van ilyen útiokmánya: Oszama Naffa már 2014 óta magyar állampolgár, jelenleg Magyarország nagykövete az Egyesült Arab Emírségekben. Testvére, Tarik Naffa a jordániai Akabában Magyarországot tiszteletbeli konzulja, a legidősebb fivér, Khaled pedig a Felcsút melletti Bodméron lakik. Tavaly Orbánék kifejezetten az ő kedvükért hoztak törvényt a diplomata-útlevéllel rendelkező jordán állampolgárok vízummentességéről… De diplomata útlevéllel utazgathatott Tarsoly Csaba, a csődbe jutott Quaestor-cégcsoport vezetője is.




NAGYON ÚGY TŰNIK, HOGY ORBÁNÉKNAK MAGYARORSZÁG CSUPÁN EGY ESZKÖZ ARRA, HOGY A MUTYIZÓ HAVERJAIKAT A TÖRVÉNYEK FÖLÉ HELYEZZÉK.

 

A Fidesz egészen addig teheti, amíg ők vannak hatalmon. Csak rajtunk múlik, meddig hagyjuk ezt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top