Politika

A kormány alkalmatlanságának áldozataivá váltak az idős orvosok

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az egyre nagyobb méreteket öltő orvoshiányt, sok kórházban azzal próbálják meg rendezni, hogy nyugdíjas korú orvosokat alkalmaznak. Ez természetesen nem egy hosszútávú megoldás, de lényegében ezzel tartják életben az összeomlás szélén álló egészségügyi rendszert – közölte az atv.hu.
 

A Demokratikus Koalíció most arra hívta fel a figyelmet, hogy

EZEK AZ IDŐS ORVOSOK A KORMÁNY HIBÁJÁBÓL ADÓDÓAN, MÁR KÉT HÓNAPJA NEM KAPTÁK MEG FIZETÉSÜKET.

 

“Két hónapja nem kapják meg a nyugdíjpótló ellátásukat a közkórházakban, nyugdíj mellett dolgozó idős orvosok. Mindez a kormány hibája, hiába adták le időben a továbbfoglalkoztatási kérelmüket, későn kapták meg rá a jóváhagyást.” – írja közleményében a párt.

Szerintük a kormány alkalmatlanságának áldozatává váltak az idős orvosok, akik a hiányzó egészségügyi dolgozókat próbálják pótolni. Közleményükben hozzátették, hogy el szeretnék érni az európai egészségügyi minimum bevezetését, hogy a magyar orvosok megfelelő juttatásért és ne alamizsnáért dolgozzanak, valamint hogy
“NE EGY TÖKÉLETESEN ALKALMATLAN KORMÁNYON MÚLJON AZ ORVOSOK, A BETEGEK, A KÓRHÁZAK SORSA”.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top