Politika

Alig kezdődött meg az ünnep, Orbán máris megfenyegette Karácsonyt

Pestibulvar.hu

Nehéz legalábbis nem burkolt fenyegetésként értelmezni, amit a Facebook-oldalára kirakott.
 

Orbán egy Wass Albert-verset, az Üzenet hazát osztotta meg a közösségi oldalán. Abból a következő részt emelte ki:

“1956. MERT ELFUT A VÍZ ÉS CSAK A KŐ MARAD, DE A KŐ MARAD.”

 

Miután néhány napja kisebb botrány támadt abból, hogy Karácsony Gergely az Indexnek adott egy interjújában Wasst nácinak vagy minimum kollaboránsnak minősítette – ami miatt egy sor szélsőjobboldali szervezet, köztük a Mi Hazánk élesen elítélte a főpolgármestert -, nehéz nem neki való célzásként értelmezni, hogy a miniszterelnök pont az író egy versével készült az ünnepre. Ahogyan azt is nehéz lenne másképp felfogni, hogy az egyébként igencsak hosszú versből miért pont azt a részt emelte ki, ami áthallásosan akár vonatkozhatna arra is,
HOGY HIÁBA VÁLASZTOTTÁK MEG KARÁCSONYT, ÉS SZÜLETTEK FORRADALMI ELLENZÉKI GYŐZELMEK (ERRE UTALNA AZ 1956-OS RÉSZ), A NER TOVÁBBRA IS STABIL, ÉS A NER TOVÁBBRA IS MARAD (AHOGYAN A FORRADALMAT IS LEVERTE A KOMMUNISTA DIKTATÚRA).

 

Önök mit gondolnak, Orbán vajon tényleg Karácsony Gergelynek és az ellenzéknek akart üzenni a verssel?

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top