Politika

A magyar politikatörténet szégyennapja – Amit Demeter Mártával művelnek a Parlamentben az mindennek a legalja

Forrás: Vásárhely24

A magyar politikatörténet egyik legdurvább kiszivárogtatásának nevezte Hubay György fideszes képviselő az LMP-s Demeter Márta ügyét az azonnali kérdések órájában a Parlamentben, írja az MTI.




 

Szavai szerint az ellenzéki politikus öncélú politikai érdekből veszélyeztette egy ENSZ-misszióban szolgáló magyar katona és családja biztonságát.

 

Szerinte Demeter Márta az ügyben nem tartotta magát képviselői esküjéhez, amikor publikált nem nyilvánosságra szánt adatokat, megjegyezve, a bukott ellenzék végső elkeseredésében bármire képes.

Kérdésére a szintén kormánypárti Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára azt felelte, az ellenzéki képviselő visszaélt, nyilvánosságra hozott és meg is hamisított adatokat, ez pedig honvédelmi érdeket sért, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent.




 

Németh Szilárd közölte, a Fidesz-frakció feljelentést tett az ügyben, és azt nevezte a legfélelmetesebbnek, hogy az ellenzék összezárt az ügyben. Elhangzott továbbá az is, hogy Kósa Lajos, a rendészeti bizottság elnöke kezdeményezi Demeter nemzetbiztonsági átvilágításának felülvizsgálatát.

A teremben ott ült Demeter Márta, az LMP frissen megválasztott társelnöke is, aki személyes érintettség miatti felszólalásában elmondta, semmilyen adattal nem élt vissza, egy dologra jelent veszélyt, a kormány visszaélésgyanús ügyeire. Az Index tudósítása szerint amikor az átvilágításának kezdeményezésével kapcsolatban arról beszélt, Orbán nincs átvilágítva 28 éve, hiába kezdeményezte, Jakab István fideszes levezető elnök elnémította a mikrofonját, Demeter így be sem fejezhette a mondatát.

(24.hu) / Civilhetes / balramagyar




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top