Politika

Gy. Németh Erzsébet megmutatta, hogy az új budapesti vezetés képes és akar újszerűen működni

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Eljött a tisztánlátás ideje. Vége annak az időszaknak, amikor a budapestiek nem látták át a megválasztott tisztségviselőik tevékenységét. A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén felszólalt Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester, aki kifogásolta, hogy nem kapott bizottsági helyet.




„Valószínűleg engem nem lehet azzal vádolni, hogy fideszes támogatással indultam, ehhez képest semmilyen egyeztetés nem történt velem bizottsági tagságokról, és a jelenlegi listából úgy tűnik, egyik bizottságban sincs helyem” – mondta a közgyűlési felszólalásában Baranyi Krisztina.

 

Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes a Facebookon reagált Baranyi felszólalására, és egyértelművé tette, hogy miért nem kapott bizottsági helyet a ferencvárosi polgármester.

“Senki sem kérdőjelezi meg, hogy Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesternek jár bizottsági hely és kell is, hogy ezt megkapja.

A korábbiakban, egy előzetes egyeztetésen, amin Molnár Zsolt, Soproni Tamás, Dorosz Dávid és én vettünk részt, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben beül majd az egyik frakcióba. Így neki természetesen ettől a frakciótól járt volna bizottsági hely.
Ám, a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén kiderült, hogy Baranyi Krisztina mégsem csatlakozik egyelőre egy frakcióhoz sem.




Ezért nem kapott ma bizottsági helyet. Ez így természetesen nincs rendben, hiszen minden megválasztott képviselőnek jár hely és meg is fogja kapni azt.”

 

Jó látni, hogy minden apró mozzanatról egyeztetnek az új ellenzéki tisztviselők, és az acsarkodás helyett a nyilvánosság előtt is kiállnak egymásért. Gy. Németh Erzsébettől szép gesztus, hogy nem támadta meg Baranyi Krisztinát azzal, hogy nem csatlakozott egyetlen frakcióhoz sem, hanem elismerte: neki is jár bizottsági hely.

 

Ennyire elegáns hozzáállást a Tarlós-érában egészen biztosan nem tapasztaltunk volna. Az új közgyűlés képes és akar is együttműködni. Új korszak kezdődik, amivel Budapest és a budapestiek végre jól járhatnak.







Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top