Politika

Megbomlott a Fidesz egysége – Egymásnak feszült Orbán két legfontosabb embere

Fotó: MTI

Matolcsy György jegybankelnök a napokban közölt egy elég erőteljes euró ellenes nyilatkozatot a Financial Timesban, amire most Varga Mihály reagált. A pénzügyminiszter nyilatkozata szöges ellentéte annak, amit a jegybankelnök mondott.




MATOLCSY SZERINT AZ EURÓ REMÉNYTELEN ÉS KÁRTÉKONY, BEVEZETÉSE PEDIG EGY STRATÉGIAI HIBA.

 

Varga Mihály szerint pedig az unió ígéretes, de jelenleg még befejezetlen projektje az euró, valamint megerősítette, hogy Magyarország az EU-tagsággal elkötelezte magát az euró bevezetése mellett.

 

A pénzügyminiszter továbbá kifejtette az Mfor.hu-nak azt is, hogy a kormánynak még mindig nincs céldátuma az euró bevezetésére.

A lap értékelése szerint Varga szavaiból az derült ki, hogy a kormány nem látja olyan sötéten a jövőt az euróval kapcsolatban mint Matolcsy, és nem mondtak le arról, hogy idővel bevezessék,

VALAMINT EZZEL A KIJELENTÉSÉVEL A PÉNZÜGYMINISZTER EGY ERŐS ÜZENETET KÜLDÖTT A JEGYBANKELNÖKNEK.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top