Politika

Orbán lesöpörte Karácsony Gergely törvényjavaslatát

Pestibulvar.hu

Karácsony Gergely és Gulyás Gergely közös sajtótájékoztatót tartott, miután Budapest főpolgármestere meghívott vendég volt a kormányülésen. Az előzményekhez tartozik, hogy Karácsony kezdeményezte a találkozót Orbán Viktorral, aki válaszul meghívta az új főpolgármestert a kormányülésre.




 

A kormányülésre Karácsony a programjával érkezett, melyet a budapesti választók támogattak. Emellett felvetette, hogy

A KORMÁNY HOZZON LÉTRE EGY BUDAPEST-TÖRVÉNYT, DE ORBÁN KÖZÖLTE, ERRE NINCS SZÁNDÉKA!

 

A törvény lényegében egyszerűbbé és átláthatóbbá tenné a főváros közigazgatási viszonyrendszere a kormánnyal, de miután Orbán egy mondattal lesöpörte a javaslatot az asztalról, Karácsony Gergely azt tudomásul vette, hozzátéve: az azonban célja, hogy intézményesüljön a kapcsolat valamilyen módon a kormány és Budapest között.

Karácsony mint elmondta, világossá tette azt is a kormányülésen, hogy a folyamatban lévő beruházások között mi az, amit kívánatosnak tart, és mi az, amit nem támogat, mi az amiről már döntött is a közgyűlés:  az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Házának a megépülését nem támogatják a ligetben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top