Politika

Akkorát pávatáncolt Orbán péntek reggel, amekkorát még soha életében

Pestibulvar.hu

Szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában a tegnap este kialakult káoszra is kitért a magyar miniszterelnök. Szerinte Erdogan látogatása azért fontos Magyarországnak, mert “a Moszkva–Berlin–Ankara-háromszög realitásaihoz igazodva kell megtalálnia a külpolitikai és gazdasági számításait”.




 

Mint mondta, nem kívánja minősíteni az ellenzék magatartását, bár “a kísértés nagy”. Kiemelte ugyanakkor, és itt jön a meglepő rész, hogy

NEM ROSSZINDULATOT, MINT INKÁBB TUDATLANSÁGOT LÁT AZ ELLENZÉK RÉSZÉRŐL A TILTAKOZÁSOK KAPCSÁN.

 

Hozzátette: Erdogan elmozdítása a bevándorláspárti erők érdeke. Ha ott nincs biztonság és rend, nem lehet megállítani az áradatot, ami a bevándorláspártiak álma.

Ha jól értjük tehát, amit Orbán összehordott, ezek szerint az egykor kerítésbontónak, Soros György ügynökének, migránssimogatónak bélyegzett ellenzéket mára már nem a rosszindulat, hanem csak a szimpla tudatlanság vezérli. Ellentétben a bevándorláspártiakkal, akiket csak a rosszindulat vezérelhet, hiszen tudatosan akarják migránsokkal elárasztani Európát, ezt ő maga mondta.

ERGO: ORBÁN SZERINT AZ ELLENZÉK MÁR NEM BEVÁNDORLÁSPÁRTI, CSUPÁN NAIV ÉS TUDATLAN.

 




Ez hatalmas retorikai irányváltás, 2015 óta ugyanis mindenki, aki nem fideszes, azonnal megkapta a bevándorláspárti jelzőt a kormányoldaltól. Az új időket jelzi, hogy Orbán szemlátomást már nem meri nyíltan antagonizálni hazai ellenfeleit, sokkal szelídebben, már-már hízelegve beszél róluk, most is a budapestieknek üzenve csupán annyit mondott, értékeli, hogyha elfogadni nem is, de tudomásul vették, hogy Erdogan látogatása mekkora közlekedési káoszt okozott.

 

Később Gulyás Gergely Fekete-Győr Andrást román ügynöknek nevező megjegyzése kapcsán is finomítani próbált a hangnemen, azt mondta, ő ilyen messzire nem menne, az, hogy a momentumos politikus az RMDSZ-es Kelemen Hunorral szemben a liberális román jelöltet támogatja a romániai elnökválasztáson, inkább csak egy internacionalista, az egykori SZDSZ hagyományaira emlékeztető politikai magatartást jelöl, semmint azt, hogy Fekete-Győr egy idegen ország érdekében járna el.

HOL VAN EZ MÁR AHHOZ A TAVALY MÁRCIUS 15-I BESZÉDÉHEZ KÉPEST, AMELYBEN SOROS PARAZITÁINAK NEVEZTE A TELJES HAZAI ELLENZÉKET? MI TÖRTÉNT ORBÁN VIKTORRAL?

 




Megmondjuk, mi: veszített. Egy klasszikussal élve: nem kicsit, nagyon. Tudja, ha tovább folytatja ellenfelei nyílt antagonizálását, leplezetlen provokálását, azzal elkerülhetetlenül belekormányozza bűnös rendszerét a szakadékba. A következő idők taktikája ezért a leplezett szabotázs, a sunyi kettős kommunikáció, a hazug konszolidáció lesz, melynek célja, hogy kioltsa a kormányfővel szemben felgerjedt hatalmas feszültségeket.

 

De vigyázzunk: hazudik! Levegővétel nélkül, mint a vízfolyás. Ne azt figyeljük, amit mond, hanem amit tesz, ugye emlékszünk rá?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top