Politika

Matolcsy elárulta! Orbán pontos terv alapján vinné ki hazánkat az EU-ból!

Matolcsy György kép: Nol.hu

Matolcsy György Magyarország EU-ból való kilépésének tervét árulta el, amikor a Financial Times-ban az euró bevezetését és fenntartását támadta. Ez derül ki abból az interjúból, amit a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnöke, Bodnár Zoltán adott a Népszavának. A neves gazdasági szakember szerint nyilvánvaló, hogy a jegybankelnök Orbánnal egyeztetve jelenttette meg zavaros geopolitikai vízióját, és amelyből kiderül:
MATOLCSY SZERINT A NYUGAT HANYATLIK ÉS ÉVSZÁZADOKIG EURÁZSIA LESZ A VEZETŐ ERŐ.

 

A szakember szerint Matolcsy álláspontjának egy lehetséges olvasata, hogy Orbánék is látják: a Fidesz rezsimje összeegyeztethetetlen az Európai Unióval, ezért előbb utóbb Magyarország kilép. Persze, addig is élvezi az uniótól kapott pénzt, miközben bomlasztja azt minden lehetséges módon. Ebben a tervben jövőképként ott van az Oroszország uralta Eurázsiai Gazdasági Unió a saját új közös pénzével, az altyn-nal, amely mögött arany és elektromosság van. Pont úgy, ahogy Matolcsy leírta. Vagyis

OROSZORSZÁG, KAZAHSZTÁN, FEHÉROROSZORSZÁG, KIRGIZISZTÁN ÉS ÖRMÉNYORSZÁG UTÁN MI IS CSATLAKOZHATUNK MAJD AZ ÚJ SZOVJETUNIÓHOZ.

 

Ennek a tervnek az őrültségét csak a jegybankelnök érvelésének tébolyultsága múlja felül. Még az egyébként jellemzően visszafogottan érvelő Bodnár Zoltán is többször „ostobaság”-nak minősítette, hogy Matolcsy szerint az eurót csak azért hozták létre, hogy Európa versenyezzen az amerikai dollárral, megállítsák a szovjet befolyás terjedését és kompenzálják a német újraegyesítést. Az MNB volt alelnöke tételesen cáfolta ezeket a kijelentéseket. Mint mondta, az alapító országok nem a dollár versenytársát akarták létrehozni, hanem a monetáris rendszer stabilitását próbálták megteremteni. Az pedig egyenesen történelmietlen, hogy Matolcsy a német egység áraként értelmezi az euró bevezetését, hisz a Gazdasági és Monetáris Unió létrehozásának gondolata már az 1986-os Egységes Európai Okmányban megjelent. Vagyis

MATOLCSY SZERINT AZ EURÓ ÖTLETE 1986-BAN A NÉMET ÚJRAEGYESÍTÉS MIATT VETŐDÖTT FEL. A JEGYBANKELNÖK ANNYIT SEM TUD, HOGY AZ 4 ÉVVEL KÉSŐBB VOLT!

 
Ez a zavaros érvelés egyvalamire volt csak jó: hogy kiderüljön, mire készül Orbán Viktor. Azért dörgölődzik Putyinhoz, azért szidja teli szájjal az Európai Uniót és azért beszél Matolcsy a fölemelkedő Eurázsiáról, hogy előkészítsék a terepet ahhoz a bejelentéshez, amikor majd

ORBÁN FELÁLL ÉS KIMONDJA: AZ EU ELFÁRADT, MAGYARORSZÁG PEDIG A SZEBB JÖVŐ ÉRDEKÉBEN A DINAMIKUSAN FEJLŐDŐ EURÁZSIAI GAZDASÁGI UNIÓ TAGJA LESZ.

 

Jó, ha mindenki tudja: a 2022-es választások tétje az lesz, hogy ezt sikerül-e megakadályozni.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top