Politika

Deutsch Tamás egyetért Polt Péterrel: Nem elég színvonalas az Európai Ügyészség

hirzona24.com

Megalapozottak a szakmai aggályok az Európai Ügyészséget illetően, mondta Deutsch Tamás vasárnapi sajtótájékoztatóján az RTL Klub szerint. A Fidesz európai uniós képviselője egyetért a korábban fideszes politikusként, most legfőbb ügyészként dolgozó Polt Péter fenntartásaival.
Ahogy Polt fogalmazott a kérdésről a Magyar Nemzetnek, az európai ügyészség esetében nem látja biztosítottnak “a szakmaiságnak a magas fokát”, és elgondolkodtató az is, hogy bizonyos körben feljogosították rá, hogy válogasson az ügyek között.

Hadházy Ákos ellenzéki politikus, aki a csatlakozásért indított aláírásgyűjtést, úgy véli, az elutasítás valódi oka, hogy ellenkező esetben Polt Péter nem tudná megvédeni a kormányt korrupciós ügyekben. Az Európai Ügyészség ugyanis Polt nélkül tudná vizsgálni a visszaéléseket az uniós pénzek körül.

Bár a legfőbb ügyészt legutóbb meghívták az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága ülésére, hogy adjon magyarázatot az OLAF által is vizsgált és kifogásolt Elios-ügyben az ügyészség magatartására, Polt Péter közölte: „a szoros határidővel és előzetes egyeztetés nélkül történt meghívásnak” nem tesz eleget.

Mint írta, azért is döntött így, mert a magyar sajtóban megjelent a meghívásról szóló hír azzal az értelmezéssel, hogy a meghívás oka az OLAF Magyarországot érintő ajánlásai nyomán elrendelt nyomozások értékelése lenne.  Ez politikai dimenzióba helyezi a meghívást, ami így az EP választási kampányhoz köthető, írta a legfőbb ügyész. A politizálást pedig az ügyészségnek, mint írja Polt Péter, tiltja az Alaptörvény.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top