Politika

Ha 5 éven belül nem jön a baba, kamatostul kell visszafizetni a 10 milliós hitelt

hirzona24.com

A bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv egyik eleme, hogy a 18–40 éves, házas, legalább 3 éves munkaviszonnyal rendelkező nők 10 millió forintos kedvezményes hitelt igényelhetnek.
A lehetőség részletei egyelőre homályosak, Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár az ATV-nek árult el újabb információkat.

Mint mondta, a vállalt gyereket 5 éven belül kell megszülni, különben a hitelt kamatostul kell visszafizetni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamat mekkora lesz. A hitelfelvétel banki költségeit viszont átvállalja az állam. Válás esetén pedig a hitelteher megoszlik.

Az már korábban is kiderült, hogy minden egyes gyerek megszületése után 3 évre felfüggesztik a törlesztést. A második gyereknél a tőketartozás 30 százalékát elengedik, a harmadiknál pedig az egész hitelt elengedik, így a kölcsön támogatássá válik.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top