Egyéb

ÓRIÁSI A BAJ: Tömeges leszerelés lehet a tűzoltóknak – alig többet mint a minimálbért kapják

Fotó: YouTube

„ELFOGADHATATLAN, HOGY A KSH ÁLTAL KÖZÖLT ADATOK ALAPJÁN A KÖLTSÉGVETÉSI SZEKTORBAN A KÖZFOGLALKOZTATOTTAK NÉLKÜL SZÁMOLT NETTÓ ÁTLAGKERESET 245 EZER FORINT, UGYANAKKOR EGY TAPASZTALT TŰZOLTÓ ENNEK TÖREDÉKÉT, 160 000 FORINT KÖRÜLI ÖSSZEGET VISZ HAZA”




– hangzik az a közlemény, amelyet vasárnap délután az Országos Sajtószolgálaton keresztül adott ki az Egységes Tűzoltó Szakszervezet. A közlemény szerint Magyarország vonulós tűzoltói a napokban kapták meg az az  illetményemelkedésükről szóló 2019-es parancsukat, a helyzet pedig helyzet drámai, egy hét éve a pályán lévő beosztott tűzoltó rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160000 forintot. Mindezt úgy, hogy a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a hárompilléres életpályamodellből két pillér nem valósult meg.

 

Az ETSZ szerint azonnali béremelésre van szükség, hogy a szolgálatot ellátó állomány (jellemzően a tűzesetekhez, balesetekhez kivezényelt tűzoltók) ne váltson munkahelyet. „Továbbá az ígért pillérek bevezetése mellett a vonulós Tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelmények miatt korkedvezményes nyugdíjat kell bevezetni” – zárul a közlemény.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top