Politika

Elérkezett a vég – Bejelentették a Fidesz-alapszervezetének feloszlatását!

Fideszes aktivisták - képünk illusztráció // kép: MTI

Witzmann Mihály választókerületi elnök elfogadta a helyi csoport elnökségének döntését, és kezdeményezte a siófoki Fidesz-alapszervezet feloszlatását – közölte az Index.
 

A lap közölte továbbá, hogy az országgyűlési képviselő azzal indokolta a döntését, hogy bár a helyi csoport létszáma jelentős mértékben megnövekedett, ennek ellenére a tagság jelentős része inaktív,

“EMIATT A POLITIKAI MUNKA HATÉKONYSÁGA ELMARAD AZ ELVÁRHATÓ SZÍNVONALTÓL, AZ ALAPSZABÁLY SZERINTI MŰKÖDÉS PEDIG SOK ESETBEN CSAK NEHEZEN KIVITELEZHETŐ.”

 

Siófokon már a 2014-es polgármester választást is elbukta a Fidesz, akkor a lakosság többsége Lengyel Róbert ellenzéki jelöltre szavazott, de a képviselőtestület többségét még meg tudta tartani a Fidesz, mivel nyolcból hét választókerületben a kormánypárt jelöltje győzött.

A mostani választás azonban egészen másképp alakult a Fidesznek: Lengyel egyesülete megszerezte a többséget a képviselőtestületben, mivel a fideszes jelöltek már csak két egyéni körzetben tudtak nyerni.
Witzmann azt is megemlítette, hogy az elmúlt években valahogy a Fidesz-csoportüléseken született döntések, tervek, stratégiák és feladatok az alapszervezeten kívülre is eljutottak, így ezért és az önkormányzati választáson elszenvedett vereség miatt döntöttek a feloszlatásról, ami után szeretnének majd egy fiatal és új csapat alakítani.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top