Politika

Központilag irányított kínai egyetem veszi át a CEU helyét!

Pestibulvar.hu

Miután a Fidesz 2017 áprilisában hozott egy törvényt, ami miatt kénytelen volt a Közép-európai Egyetem (CEU) minden amerikai akkreditálású képzését Bécsbe költöztetni, most a CEU utáni űrt egy másik külföldi egyetemmel pótolja a kormány.




 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nemrég írt alá egy közös nyilatkozatot egy sanghaji egyetem budapesti campusának létrehozásáról.

 

A Fudan Egyetemen jelenleg 4500 oktató tanít több mint 30 ezer diákot – közölte a 444.hu. A megállapodásról szóló közlemény külön kiemeli azt, hogy

“A KÍNÁBAN KÖZVETLEN MINISZTÉRIUMI IRÁNYÍTÁS ALÁ TARTOZÓ EGYETEMEK EGYIKÉNEK SINCS MÉG KÜLFÖLDI CAMPUSA.”

 

Ráadásul Palkovics, akinek fontos szerepe volt abban, hogy a CEU Magyarországról elmenjen, most az új együttműködésről azt mondta, hogy

“A világ legszűkebb élvonalába tartozó Fudan hazai szerepvállalása, a neves külföldi professzorok megjelenése felgyorsítja a magyar felsőoktatás megkezdett nemzetköziesítését.”

 

A miniszter hozzátette még azt is, hogy

“A tervezett campusnyitás előmozdíthatja a további kínai beruházásokat, és különösen a kínai vállalatok kutatás-fejlesztési központjainak letelepedését Magyarországon.”




 

Orbán a CEU sikeres meghurcolása után, már tavaly október végén rábólintott a Fudan hazai letelepítésére,

ÍGY A SOROS GYÖRGY NEVÉHEZ KÖTHETŐ VILÁGHÍRŰ EGYETEMET EGY KÖZPONTILAG IRÁNYÍTOTT KÍNAI EGYETEM VÁLTHATJA FEL.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top